Ideologische strijd op het scherpst van de snee!

Wij hebben altijd vermoed dat Mia katholiek is. Daarvoor bestaan meerdere aanwijzingen. Zo schreef Mia al voor De Standaard toen die krant nog AVV-VVK op het titelblad voerde. Wij herinneren ons ook dat zij enkele maanden in loondienst van CD&V was, zij het vooral tijdens een zomerreces. En ze heeft ook eens een Te Deum verslagen, geloven wij.

Dat zijn allemaal maar vage aanwijzingen, zal u correct aanvoeren. Jawel, maar vandaag lazen wij in De Standaard een opiniestuk dat onweerlegbaar bewijsmateriaal aanlevert. Mia getroost zich namelijk de moeite om het vervelende gezeur van Sylvian Peeters over een katholieke VRT te weerleggen. Wie daar tijd en energie wil insteken, is katholiek, dat is wel zeker.

Nu is er natuurlijk niets mis met wat ouderwets katholicisme, tenminste voor wie geen staatszender is. En Mia haalt heel wat uitstekende voorbeelden aan die bewijzen dat de VRT geen katholieke samenzwering herbergt. Zo schrijft ze:

En wat dat ‘te pas en te onpas’ [verwijzen naar het katholieke geloof] betreft, wel, vooral dat laatste woord is van toepassing. Neem nu de vele quizzen met tussendoor de platte moppen waarmee de deelnemers schier hysterisch lachen moeten (lees vooral ‘Aangebrand, de mop is aangebrand’, DS 20 oktober).

Ja, die vele platte moppen in De Slimste Mens… Ergerlijk en beschamend is het. Trendsetters die wij zijn, wijdden wij er in 2009 al een uitzending aan. Het is er, ondanks onze wijze raad destijds, niet beter op geworden. Tom Heremans schreef er inderdaad een goed stuk over, wellicht zijn eerste.

Hij lijst de meest platte moppen die Vier, wij bedoelen de VRT… Nee, Vier – sorry Mia, het is toch echt Vier dat tegenwoordig De Slimste Mens uitzendt. Daarmee vervalt dat argument tegen Sylvain enigszins, Mia, het spijt ons zeer.

Maar geen nood: Sylvain Peeters kan ongetwijfeld ook wel iets bedenken over de katholieke propaganda van Vier.

Doe haar een kapje aan, en ze kan zo het klooster in.
In 2009 gaf voor je boekenkast poseren je nog een intellectueel aura.

LINKS:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s