Een pijnlijke nederlaag

Wij hebben het een paar keer geprobeerd, maar het is niet gelukt: het parodiëren van Doorbraaks interview met Benno Barnard, over zijn boekenkast, gaat ons petje te boven.

Hoe bijvoorbeeld dit fragment te overtreffen?

“[H]et bijzonderste wat ik heb, en wat niemand anders heeft, is die collectie Engelse kinderboeken.”
Uitsluitend Engelse kinderboeken?
“Ja, en daar heb ik dus een huis omheen gekocht, dat overigens uit 1680 dateert, dat vond ik gepast bij een wat serieuze Engelse bibliotheek.”

Het uitlezen van het hele interview verliep overigens niet zonder slag of stoot. Wij verzwikten enkele gewrichten omdat wij steeds weer gierend, molenwiekend, en happend naar adem de sofa uitdonderden. Eenmaal moest het zuurstofapparaat eraan te pas komen.

Maar het was de moeite waard. Zelden hebben wij ons zo bescheiden, intelligent, en sociaal aangepast gevoeld als na de lectuur van deze tweedelige lofzang op het cultiveren der pedanterie. Heel therapeutisch was dat.

Toch blijf het jammer dat een parodie ons parodiërend vermogen te boven gaat. Gelukkig groeien de satirische sites in Vlaanderen als pompoenen op een mesthoop. Zou op zo’n redactie ergens iemand zitten die dit interview kan aanpakken?

In afwachting daarvan lezen wij nog eens De War Greep Onbesprakelijke Taalman, voorlopig nog steeds de beste parodie op Barnards potsierlijke opvattingen.

LINKS:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s