Rik zonder zijn paradoxen

Een bekentenis. Rik Torfs is een beetje onze held.  Hij is als geen ander in staat onze steeds complexer wordende maatschappij uit te leggen aan de hand van kundig verwoorde paradoxen. Rik onderscheidt zich van dat de rest van dat bestofte, ivoren toren-volk door geen gebruik te maken van academische sofismen, manklopende vergelijkingen en andere analyseschema’s die gebaseerd zijn op oppervlakkige gelijkenissen waardoor ze tot diep in hun kern pre-wetenschappelijk zijn. Rik is beter dan dat. Veel beter.

Maar Torfs’ genialiteit manifesteert zich vooral in het feit dat hij zijn tijd ver vooruit is. Hij leunt de tijdsgeest niet alleen aan. Hij steekt ze genadeloos voorbij. Het zullen onze kleinkinderen zijn die hem pas écht zullen begrijpen.

Daarom was Radio Plasky zo ontgoocheld over zijn laatste oekaze. Dat het “niet slim (is) om te besparen op grijze hersencellen”. En wat dan met de witte massa, professor? Is die niet belangrijk? Louter focussen op klassieke kennisoverdracht? Dat durven zelfs onze vrienden de jezuïeten niet meer anno 2014.

Waar zit de revolutie in uw statement?  Waar het mentale overstapje?  Of neen, de onverhoedse omverwerping van verworven waarheden? De aanval op de status-quo? Enfin, u begrijpt waar ik heen wil.  Volgende keer: opnieuw op niveau graag! We zouden er niet aan durven denken dat onze bewondering voor uw grijze en witte hersencellen voorbarig bleek.

Rik Torfs in betere tijden. Photofinish midden in een paradox
Rik Torfs in betere tijden. Photofinish midden in een paradox

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s