Een baken van stabiliteit

De Vlaamse pers, dames en heren, dat is een duiventil, een permanente stoelendans eigenlijk. Hoofdredacteurs en hun adjuncten, die reizen maar op en af, van het ene medium naar het andere. Is er de voorbije twee jaar iemand langer dan twee weken hoofdredacteur van Humo geweest? Van De Morgen? Knack?

Even let je niet op en hóp, daar is die dekselse Karl van den Broeck zomaar opeens hoofdredacteur van Apache! Wie kan daar nog aan uit? En wie verbaast het dat alle media steeds meer op mekaar beginnen lijken? Niemand.

Maar wie kan het, buiten de mediajongens en -meisjes zelf, eigenlijk wat schelen? Ook niemand. Toch willen wij u geruststellen, omdat wij weten hoe nerveus u wordt van onzekerheid.

Daarom beloven wij:

 • Auguste Plasky wordt géén hoofdredacteur van The Wall Street Journal.
  “Ik blijf gewoon pintjes drinken met Rupert. Dat is een gezelliger manier om te bepalen wat er in het editoriaal moet staan,” verklaarde Auguste aan deze zender.
 • Max Plasky wordt géén art director van Playboy.
  Hij blijft gewoon spoorloos in Azië. Wij gaan zijn facturen wel niet blijven betalen. Max, als je dit hoort: op de redactieraad is besloten de rekening van de abortuskliniek in Chittagong niet te betalen. De raad was (tamelijk) unaniem in haar standpunt dat “abortus niet als anticonceptiemiddel gebruikt kan worden.” Gelieve er rekening mee te houden.
 • Emile Plasky wordt géén eindredacteur van Tertio.
  Dit zou, aldus Emile, “teveel als verraad aanvoelen ten opzichte van mijn eerste grote liefde, De Campuskrant.”
 • Maurice Plasky wordt géén koffiejongen bij De Koopjeskrant.
  “Zolang ons Riske geen onberispelijke ristretto kan zetten voor Radio Plasky, moet hij het niet te hoog in zijn bol krijgen,” aldus het verslag van de redactieraad. Maurice zijn reactie is op last van de hoofdredactie geschrapt uit het verslag.
 • Eugene Plasky wordt geen groot kunstschilder. Hij blijft proberen, maar heeft er simpelweg het talent niet voor, dus het zal altijd bij proberen blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s