Skip to content

Bijna tweemaal prijs!

21 januari 2014

Jammer toch dat wij geen prijs uitreiken voor de grootste namedropper, want anders hadden wij vandaag een prachtexemplaar aan Gunther Van Assche kunnen overhandigen. In een artikel dat ergens over gaat, wellicht, slaagt hij erin niet minder dan drieëndertig artiesten en bands te noemen. Dat maakt het lezen ervan tot een bijzondere, bijna transcendentale ervaring, zeker voor wie het genre waarover hij schrijft niet kent.

En het leidt tot prachtige, hermetische paragrafen zoals deze:

Maar onlangs noemde A Guy Called Gerald Deadmau5 een “hebberige rattenkop” die “volledig nep is, wat mensen als hij perfect afgaat door de software die vandaag voorhanden is.” Opmerkelijk genoeg bezondigt diezelfde Deadmau5 zich ook aan nestbevuiling: zijn collega’s Guetta en Skrillex noemt hij spottend “knopjesduwers” tijdens hun liveshows. Afrojack ging daarop dan weer in de clinch met de Canadese superstar-dj.

Wie van al die clowns is ‘de Canadese superstar-dj’? (Niet Afrojack, denken wij.) Zijn Guetta en Skrillex knopjesduwers tijdens hun liveshows, of worden zij tijdens hun liveshow knopjesduwers genoemd door de vermaledijde Deadmau5? Pure poëzie is het. Ja, jammer dat wij hier geen prijs voor hebben.

Gelukkig hebben wij nog altijd de Medaille ter Memorie van Miserabele Metaforen! Die krijgt Van Assche van ons voor deze paragraaf:

Desondanks wordt in de popmuziek wél met argusogen gekeken naar de EDM-scene. Sinds Armand Van Helden een Europese classic scoorde met de remix van Tori Amos’ ‘Professional Widow’ en Mirwais Madonna’s carrière opnieuw tot leven wekte, proberen popsterren de kloof met laptopproducers te dichten.

Alsjeblieft, Gunther. Wij weten niet zoveel van elektronische dansmuziek, en mogelijk minder dan ooit na het lezen van jouw artikel, maar jij weet niets van argusogen. Dat je desondanks de moed hebt om erover te schrijven, siert je. Laat deze MMMM dan ook jouw bureautje sieren!

LINKS:

Advertisements
2 reacties leave one →
 1. Martin permalink
  23 januari 2014 13:49

  Ik zou ook nog een prijs toekennen voor het woord platenruiter, als Foutste door Vertaling Verkregen Neologisme.

  En u mag blij zijn dat u geen grote fan bent van elektronische dans- of zitmuziek, want er worden ook inhoudelijk ontelbare kemels geschoten, om nog maar te zwijgen van de alles-op-een-hoop-gooierij waar deze muziekkenner zich aan bezondigt.

 2. Bartjeuh permalink
  25 januari 2014 11:20

  Kom, kom, kom, geen enkele namedropper komt ook maar in de verre buurt van Serge Simonart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s