Het kortverhaal, korter

Mijn voorbereiding op de avond had bestaan uit een bezoek aan de kapper en de aanschaf van een flatterend jurkje in een modieuze boetiek. Eronder zwarte pumps met naaldhakken, zodat ik langer en slanker leek dan ik werkelijk was en die me tot langzaam, plechtig schrijden noopten. Het was de bedoeling dat mijn subtiele mondaine voorkomen zou contrasteren met de gedateerde outfits van de amateuractrices die tijdens de receptie ongetwijfeld en masse de aandacht zouden proberen trekken van de acteur.

Ik was ouder, en alhoewel moeder natuur genadig was geweest als het op mijn huid aankwam kon ik niet meer de jeugdige frisheid en bijhorende naïviteit van twintigers etaleren. Ik moest inzetten op mysterie, verfijning, dat ongrijpbare je-ne-sais-quoi uitstralen om die kwetterende, gewillige amateursletjes in skinny jeans en op ballerina’s de loef af te steken.

De avond zelf observeerde ik de jonge dames die hun meisjesheid nog niet helemaal van zich hadden afgeschud en die iets te gretig en nadrukkelijk het gezelschap van de acteur opzochten. Kalend, een beginnende bierbuik. Al moet ik toegeven dat hij in al die jaren nog niet veel had ingeboet aan aantrekkelijkheid. De meisjes droegen hun haren lang, hun tailles waren smal en hun buikjes strak. Alleen – en dat konden zij niet weten – had de acteur hun soort al veel te veel gezien.

Maar kon je dit soort huppelkontjes ooit teveel gezien hebben? Verdomd, nee, natuurlijk niet. Welke kalende man met beginnende bierbuik zegt neen een kudde lekkere diertjes die op hem afkomt als op een groene drenkplaats in het droge seizoen? Zeker hij niet, hij had altijd een leven met veel sex en drugs en rock ‘n’ roll geleid. Als glorie, hoe vergaan ook, hem in de nadagen van zijn hoogdagen nog eens jonge borsten en ranke tailles tussen de grijpgrage vingers kon opleveren, sloeg hij dat niet af. Integendeel, hij wreef zich in de ervaren handen om deze buitenkans tot mateloos bedvertier.

Zodoende ging ik, ongrijpbaar maar ontnuchterd, die avond alleen weer naar huis. Wellicht was dat ook het beste voor iedereen.

LINKS:

9 gedachtes over “Het kortverhaal, korter

  1. Kaat is wél nog onder ons! Alive and kicking, zelfs! Of moet het zijn: alive and eindredacting?

  2. Eindelijk opnieuw in de lucht. We vreesden al dat jullie in de mediastorm vergaan waren.

  3. Ik mag dan wel geen Kaat zijn — God hebbe haar van punctualiteit glimmende ziel — ik permitteer het me toch even te signaleren dat ‘teveel’ hier ‘te veel’ moet zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s