Solliciteren maar!

De Morgen werft opnieuw mensen aan! Als dat geen goed nieuws is! Het lag enigszins in de lijn der verwachtingen, want het verloop op de redactie daar begint mythische proporties aan te nemen, maar laat ons voor één keer niet de negativist uithangen. Dat in tijden van crisis een medium nog in journalistiek wil investeren: awel, chapeau!

Wij hebben de eerste video alvast met veel plezier bekeken. Hij is prachtig. Yves Desmet en Lisbeth Imbo spelen hun eigen charmante zelf, én met succes. Begeesterend, dynamisch en bovenal spontaan schitteren zij 45 seconden in een webclip die nu al een klassieker is.

Binnenkort zullen soortgelijke video’s verschijnen over Wetstraatjournalisten, lay-outers en illustratoren. Geweldig. Wij kunnen niet wachten.

De vraag is echter of Yves en Lisbeth daarmee de juiste prioriteiten stellen. Als wij een tip mogen geven: begin met een lichttechnicus en een director of photography te zoeken. Want met creativiteit en enthousiasme alleen red je het vandaag geen vier filmpjes lang op YouTube; enig technisch professionalisme is vereist. Dat ontbreekt nu een beetje.

Zo zijn Yves Desmet en Lisbeth Imbo, beiden centraal vooraan in beeld, jammerlijk onderbelicht. Hoe dat kan, terwijl er net achter hen toch een enorme schaduw van Yves rondspookt, begrijpen wij ook niet, maar het is zo. En onder meer daardoor werden wij voortdurend afgeleid door de beter belichte medewerker op de achtergrond, die met bewonderenswaardig professionalisme een snack verorbert.

Maar verder, Yves, Lisbeth, fantastisch. Wij zullen zeker aan elke opdracht deelnemen en kijken reikhalzend uit naar de volgende afleveringen. Hopelijk mag Brecht, toch ook een adjunct-hoofdredacteur, dan ook eens meespelen!

4 gedachtes over “Solliciteren maar!

  1. Het mysterie is opgelost: die enorme schaduw blijkt gewoon afkomstig te zijn van Yves Desmet zijn gigantisch grote ego.

  2. “… en wie weet ben je binnenkort een nieuwe collega.” Tjah, die nieuwe collega zal dan vooral goed moeten zijn in het zich laten uitschelden en kleineren. Hij of zij moet ook weten dat deze sympathieke Yves altijd zal doen alsof hij zijn of haar naam niet kent. Niet dat het ertoe doet want Yves zal de nieuwe collega’s nooit rechtstreeks aanspreken, zelfs niet wanneer zij hem begroeten. Kandidaten moeten ook zelf instaan voor kotszakjes, want menig collega is door de verziekte sfeer al over de nek gegaan.
    Succes, nieuwe collega’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s