Het zit ‘m soms gewoon in de voorzetsels

Gerechtsjournalistiek is niet eenvoudig. Niet dat het Recht op zich zo ingewikkeld is, maar wel omdat de hele bureaucratie errond ondoorgrondelijk is. Wie Kafka heeft gelezen, weet dat.

Zelfs advocaten en rechters verliezen zich daar geregeld in, zo blijkt uit de vele op procedurefouten gewonnen rechtszaken. Dus wie zou zo’n ongeschoolde gerechtsjournalist een foutje kwalijk nemen? Wij niet, hoor.

Nog moeilijker is het om buitenlandse rechtszaken te verslaan. Met buitenlandse procedures. Niet zelden, bovendien, in een buitenlandse taal. Ja, dan is een foutje snel gemaakt. Opnieuw hebben wij daar alle begrip voor.

Toch drijft Annelies De Becker het vandaag in De Morgen een beetje te ver, vinden wij:

Nu George Zimmerman is vrijgesproken van de moord op Trayvon Martin krijgt hij het wapen terug waarmee hij de zwarte tiener vorig jaar doodde. […] De kans bestaat wel dat Zimmerman geen ‘concealed carry permit’ krijgt en dat hij dus zijn wapen altijd zichtbaar zal moeten dragen. […] Maar hij zal zijn wapen wel terug krijgen, want hij is niet veroordeeld tot een federaal misdrijf.

Zó absurd is dat Amerikaanse rechtssysteem nu ook weer niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s