De zomerherhalingen zijn al ingezet bij De Morgen

Wij kijken al uit naar volgende zomer. Wij hebben sterke vermoedens dat Karl van den Broeck, na enige omzwervingen in ons platte Vlaamse medialand thans chef Boeken bij de Morgen, dan een stukje zal schrijven. En niet zomaar één: het zal gaan over de verregaande sympathieën die Filip Dewinter en zijn Vlaamse Blok tijdens de Joegoslavische burgeroorlog koesterden voor de Kroaten.

Hij zal dan schrijven over de Kroatië-avond van Voorpost waar gepoogd werd Vlamingen te ronselen voor de Kroatische strijd; over de foto waarop Dewinter, Wim Verreycken en Francis van den Eynde poseren voor een tank in Kroatië; over de uitspraken van Jurgen Ceder over mono-etnische staten in 1996.

Hoe weten wij dat nu al? Omdat van den Broeck er een traditie van aan het maken is. Hij schreef zo’n stukje vorig jaar, en dit jaar opnieuw. Of beter: hij publiceert het bestaande stuk opnieuw. Het enige wat anders is in de versie van 2013, is de foto van van den Broeck zelf.

Zolang de fotograaf eenmaal per jaar langkomst, zien wij niet in waarom dit stuk niet tot aan Karls dood zou geherpubliceerd worden.

karl van den broeck
Het is waar dat niet alle foto’s van Karl even geslaagd zijn.

LINKS:

9 gedachtes over “De zomerherhalingen zijn al ingezet bij De Morgen

 1. U loopt hopeloos achter met uw informatie, mijnheer Plasky. Karl Van den Broeck is sinds begin dit jaar geen chef boeken meer bij DM. Hij is nu (alweer) freelancer. De stoel van chef boeken is opnieuw ingenomen door Ann Jooris, de chef Uitgelezen die een jaar eerder plaats moest ruimen voor Karl VdB.

 2. Nou nou. Die omzwervingen van Karl van den Broeck worden steeds omvangrijker. Maar ik liep inderdaad achter, wellicht omdat ik me door De Morgen zelf liet wijsmaken dat van den Broeck er nog steeds chef Boeken was.

  Ik verraad hiermee natuurlijk dat ik al in geen jaren meer een literaire bijlage van De Morgen heb gelezen. Maar waarom zou ik ook?

 3. Ja, trek uw paraplu maar open, mijnheer de mediacriticus. Het is niet uw fout dat u te lui was om een onnozel feit te checken, maar wel van die stomme krant, natuurlijk.

 4. Bij de 2013 link staat er een “http://” teveel op het einde, de link leidt nu naar een 404.

 5. De foute link is rechtgezet, hoor.

  Marijke, natuurlijk is het fout van mij dat ik ervan uitging dat informatie in De Morgen over De Morgen correct zou zijn. Dat wil ik helemaal niet ontkennen.

 6. Als Karl van den Broeck intussen weer freelancer is, dan wil dat wellicht zeggen dat De Morgen hem betaald heeft voor het insturen van dat opiniestuk, toch? In dat geval heeft hij De Morgen wel mooi liggen gehad.

 7. Gebroeders, staat u mij toe om een detail te bespreken? De heer VDB begaat minstens één fout – waarschijnlijk veel meer, maar kom – met name waar hij stelt dat Voorpost is ontstaan uit het puin van de VMO. Compleet fout, natuurlijk. Ruim voor de VMO werd verboden en ontbonden, ontstond Voorpost N.A.G. (Nationalistische Actiegroepen) als afscheuring van Were Di. Maar ja, al dat Vlaams gedoe, dat is toch allemaal één pot nat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s