Een zeer onafhankelijk dagblad

Critici beweren wel eens dat we teveel dagbladen hebben in Vlaanderen: wel zeven! Andere critici betwisten dat: we hebben maar drie-en-een-halve persgroep, en dus ook maar drie-en-een-halve krant. De Standaard is immers hetzelfde als het Nieuwsblad; De Morgen bestaat voor driekwart uit Het Laatste Nieuws en voor een vierde uit De Tijd.

Dat beweren die critici. Maar u kent critici: altijd maar kritisch zijn, altijd maar commentaar geven, en zelden gelijk hebben. De Morgen is helemaal geen doorslagje van De Tijd, ook niet waar het economisch nieuws betreft! Dat bewezen de voorpagina’s van beide kranten deze zaterdag nog.

In De Tijd:

België ontloopt Europese boete

Dat meldt ons een goed geïnformeerde Kris Van Haver. De Tijd heeft blijkbaar zeer goede bronnen bij de Europese Commissie en hoewel het nieuws woensdag pas officieel zal zijn, kon de krant het zaterdag al brengen. Mooie primeur!

Gelukkig liet De Morgen zich hierdoor niet van de wijs brengen. Op voorpagina van die krant prijkte:

Europese monsterboete doet Wetstraat panikeren

In het artikel van Martin Buxant geen woord over de Europese Commissie die afziet van de boete. Zo ziet u maar hoe onafhankelijk de berichtgeving van De Morgen is. In plaats van de correcte informatie zomaar over te nemen van een halfzusterkrant, ging Buxant zélf aan de slag. Niks geen luiaardij, niks geen kopieerwerk. Met eigen informatie schreef hij een eigen artikel, potverdorie!

Niet helemaal correct, natuurlijk. Maar we moeten niet te veel in een keer willen.

martin buxant
Niet echt goed geïnformeerd, maar wel goed gekapt. Dat is ook lang niet mis.

2 gedachtes over “Een zeer onafhankelijk dagblad

  1. Het is dan maar voor de iets minder fraai geföhnde Kris VH te hopen dat hij gelijk krijgt, nietwaar. Op de frontpagina lijkt hij wel heel zeker van zijn zaak: ” De verwachte megaboete voor het gebuisde Belgische begrotingswerk komt er niet.” Een paar bladzijden verder is hij al iets voorzichtiger: “België ontsnapt wellicht aan de eerste Europese begrotingsboete ooit. De beslissing daarover valt woensdag. Tot dan draait het diplomatieke spel op het hoogste niveau nog op volle toeren.”

  2. Ja, dat is te hopen, nietwaar. Geen zorgen: Radio Plasky beschikt ook over uitstekende bronnen bij de Europese Commissie, want Auguste luncht elke week met de vrouwen van de geëerde commissarissen. Als hij ons fout heeft ingelicht, zal er een mooi historisch moment plaatsvinden: Emile die klachten heeft over Auguste, in plaats van omgekeerd.

    Nu wij hierover nadenken, gaan wij bijna hopen dat we Martin Buxant alsnog gelijk zullen moeten geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s