Vragen stellen kan iedereen

Niemand weet hoe je een ingewikkelde samenstelling als ‘televisiesterren’ moet schrijven, vooral de lieden van de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren niet. Niettemin overstijgt hun orthografische kennis nog verre hun inschatting van presentatietalent.

Lieven Van Gils de beste presentator? Nu was de concurrentie van Koen Wauters c.s. evenmin plezierig om naar te kijken, maar Van Gils is de man die een fragment van The Great Dictator kan tonen en dan zeggen dat de “film niet zo gruwelijk was als de werkelijkheid” om een interview over de Tweede Wereldoorlog in te leiden. Van Gils is de man die zich afvraagt wie er nu nog wakker ligt van de klimaatopwarming, alsof het om de voorbije herfstmode gaat. Van Gils is de man die na een reportage waarin het getattoeëerde identificatienummer van een concentratiekampoverlevende voorkomt, kan zeggen aan een zwemmer: “Pieter Timmers, jij hebt ook een tattoo laten zetten, maar dit is wel iets anders. Jij hebt een Olympische ring.”

En dat was één aflevering.

Van Gils is ook de man die Dewinter vrolijk-naïef interviewt, die zwijmelend stamelt bij Sidse Babett Knudsen, die denkt dat interviewvoorbereidingen iets zijn voor de sukkels van The Paris Review, die geen volzin kan dragen. Wild associërend strompelt hij dagelijks richting eindgeneriek.

Van Gils mag voor mijn part prijzen winnen bij de vleet, maar dat hij zijn programma weghaalt bij de nieuwsdienst. Dat Reyers Laat het gemiddelde niveau van de Terzakes en Villae politicae nog verder naar beneden haalt, is al gênant genoeg.

Een gedachte over “Vragen stellen kan iedereen

  1. Volledig mee eens. Het helpt ook niet dat we tijdens dat tergende gestuntel denken aan Phara de Aguirre en haar verpletterend stilzwijgen over Gils’ ellebogenwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s