Ter helle met Bart Van Belle

Voor ons plezier doen we het niet, berichten over Bart Van Belle. Nu zien we echter een kans om de posterboy van De Standaard een handje toe te steken. Misschien komt het ooit toch nog goed met hem.

Het is ons immers ter ore gekomen dat Bart Van Belles dochtertje ongedeerd uit een vreselijk drama is gekomen. Dat is goed nieuws, en goed nieuws zien wij toch veel te weinig in de media. Dat Van Belle met dit prettige nieuwtje al jarenlang uitpakt in talloze artikels, getuigenissen, analyses en dagboeken, is dan ook uiterst gerechtvaardigd.

Daarom helpen wij onze luisteraars graag met een zo volledig mogelijk overzicht van alle glorieuze keren dat Bart Van Belle mag herhalen hoe zijn dochter niets overkwam op die noodlottige dag in kinderdagverblijf Fabeltjesland.

In De Standaard:

Elders in de Vlaamse media:

Elders in het buitenland:

Aarzel niet deze lijst te helpen aanvullen!

Een waarschuwing is echter geboden: wat Van Belle doet, is het lot verzoeken. Altijd maar blijven zeiken over het grote onheil waaraan je dochter ontsnapt is, is zoveel als smeken dat haar groot onheil overkome.

Als juffrouw Van Belle op haar zestiende middels hakbijlen en schietgeweren haar hele klas bloedig uitmoordt, zullen wij allerminst verbaasd zijn.

De enige keer in zijn carrière dat Bart Van Belle de voorpagina van zijn krant vult
Zo pover als het ‘Dagboek van een vader’ is geschreven, zo rijkelijk is het gepromoot door De Standaard.

UPDATE 05/03/2013 19h28

Op verzoek, en om te bewijzen dat wij misschien wel onmensen zijn, maar niet in de mate dat Van Belle het is:

tumblr_m0hbveewRB1qzy73n

12 gedachtes over “Ter helle met Bart Van Belle

 1. Het is al erg genoeg dat de kwaliteitspers zo ongebreideld en nietsontziend bericht over dit drama. Bart Van Belle mist inderdaad de pudeur als journalist en ook als mens ten opzichte van de (minder fortuinlijke) slachtoffers. Toch mag dit geen aanleiding zijn om in dezelfde ironische, ik zou bijna zeggen badinerende, trant dit journalistiek gezwel nog verder te doen uitzaaien.

  Hij verdient een klets op het achterste voor zijn ondraaglijk emotioneel exhibitionisme, maar met die klets zijn de ouders van de gestorven kinderen of de familie Van Raemdonck nog steeds niet geholpen.

 2. Geachte heren Plasky,

  Ik vind dat deze bijdrage toch echt over de schreef gaat. Zoals talloze andere lezers heb ook ik mij al geërgerd aan de voyeuristische manier waarop deze journalist zijn eigen familiaal leed tot hapklaar spektakel ‘recycleert’. Vanuit de onbegrijpelijke overtuiging, schijnbaar, om op die manier enig algemeen belang te dienen. (Horen wij daar al de bekende rationalisaties van de volgende soort? “Het is dat de mensen zich dat anders niet kunnen voorstellen!”, “Het is dat de mensen er NOOD aan hebben IEMAND TE KENNEN die er ECHT HEEL DICHTBIJ is geweest”, “Het is dat de mensen dat GRAAG LEZEN, zo met een HAPPY END”).

  Zonder twijfel: het gaat hier om hoogst laakbaar en effenaf schandalig gedrag. Ook en vooral van de hoofdredacteur die deze ruggengraatloze tot dit alles heeft gedreven. Maar niettemin… Het is een echt kind dat hier wordt afgebeeld, met een echte vader (we kennen hem, helaas)! En dat kind heeft nergens om gevraagd. Niet om in een levensbedreigende situatie te belanden, niet om nadien door papa voor de lezers te worden gegooid. Maar zeker ook niet om hier door de heren Plasky te worden gefileerd….! Ik sluit me daarom aan bij Knotwilg hierboven: laat ons de ogen neerslaan en zwijgen.

  Soms, heel soms, hoeft de radio alleen nog maar te ruisen.

 3. Weinig mensen vragen om door de heren Plasky te worden gefileerd, maar fijnslagers moeten doen wat fijnslagers moeten doen.

  Los daarvan vind ik niet dat mijn neef Maurice juffrouw Van Belle fileert. Het is in hoofdzaak haar vader die geviseerd wordt, en niet zoveel mindere mate een aantal media. Er is zelfs besloten dochter Van Belle haar voornaam hier niet te gebruiken. Dat is meer dan eender welk ander medium kan zeggen.

  Maar misschien hadden we, gewoon om onszelf in te dekken, die afbeelding niet moeten bijsnijden. Dan had u gezien dat het de voorpagina van De Standaard betrof.

  Maar als wij juffrouw Van Belle toch gefileerd zouden hebben: dan pas nadat haar vader en zijn mediakornuiten haar hadden geslacht, laten leegbloeden en van ingewanden ontdaan.

 4. (Is dat écht de voorpagina van de standaard???? Mijn god)
  Over de kern van de zaak: geachte heren Plasky, hier voegen jullie lijden toe. Aan een lijden dat door eigen schuld is ontstaan, maar toch. Die foto, vind ik, zouden jullie beter weglaten. En de onrechtstreekse vervloekingen van een onwetend kind toch ook nee? Het is niet omdat de vader zélf, dat jullie daarom…

 5. “Dat Van Belle met dit prettige nieuwtje al jarenlang uitpakt in talloze artikels, getuigenissen, analyses en dagboeken uitpakt”???
  Uitpakt, uitpakt, en ‘k ga het geen twee keer zeggen!
  Kaat, herrijs! We hebben je nodig!

 6. Ik zou veel meer respect hebben voor jullie mening als je die met open vizier gaf. Dit is op een laffe, anonieme manier mensen aanpakken. Heel laag.

 7. Vanuit de anonimiteit mensen zo persoonlijk pakken op hun gezin, daar moet je echt een lafbek voor zijn. Hulde!

 8. We vergeten wel eens dat Kim De Gelder ook goede dingen heeft gedaan. Zou Bart Van Belle nog wel werken bij De Standaard als hij niet af en toe als bevoorrechte getuige kon worden opgevoerd? Wie de stukjes leest, moet evenwel toegeven dat het inspireren van Van Belle tot kromme emostukjes niet echt voor De Gelder pleit.

 9. Anoniem een hekelende reactie op een blog schrijven getuigt daarentegen van een onevenaarbare onversaagdheid. Hulde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s