Vreemde eend in de steek

Wouter Beke wordt vandaag een steekje in de beet gelaten door zijn elementaire kennis van fauna en beeldspraak.

Men kan een schorpioen niet verwijten dat ze bijt.

Dat kan je heus wel. Je kan het beestje in kwestie bijvoorbeeld verwijten dat het verdacht veel op een hond of een cobra lijkt.

Mijnheer de voorzitter mag zijn Medaille ter Memorie van Miserabele Metaforen komen afhalen op de redactie. Het bijt niet op een dagje vroeger of later.

LINKS:

5 gedachtes over “Vreemde eend in de steek

  1. Geen erkenning voor Roland Duchâtelet? Zijn uitspraak van dit weekend verlegde nieuwe grenzen in het gebied van de metafoor, wat zeg ik, hij tekende de grenzen van het gebied en hertekende ze met één pennentrek:

    Vlaamse politici hebben de neiging te geloven dat ondernemers ervan overtuigd kunnen worden hier te blijven, en dat ze dan mee zullen strijden op hetzelfde schip, tegen de schepen van de Walen en tegen de rest. Maar zo werkt het niet. De ondernemers gaan gewoon naar het schip dat het beste vaart. En als het schip van Vlaanderen heel slecht vaart, dan gaan die gewoon naar een ander schip.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130215_00471635

    Een doos pralines voor de Plasky (of luisteraar) die deze metafoor kan uitpakken.

  2. Dit lijkt me echt doorgebeten kaart! Het is toch niet omdat Wouter de draak bijt met de NVA dat we hier ineens op zo van die onnozele details – hoe betelig ook – moeten gaan inzoomen. Zoeken we dezelfde beten op laag water als het over De Wever gaat? Ik dacht het niet. Laat het toch gewoon be-teeën beste vrienden

  3. Ik val er dan weer over dat niemand erover valt dat ‘schorpioen’ mannelijk is, maar van Beke een vrouwelijk persoonlijk voornaamwoord krijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s