#583

De website van een krant moet meer zijn dan een digitaal doorslagje van de papieren krant en dat hebben ze gelukkig goed begrepen bij De Standaard. Daarom serveert hun website bijvoorbeeld ook afkooksels van Belgaberichten, nonsens over beroemdheden die zo beroemd zijn dat ik ze zelden ken, en een heleboel nuttige lifestyletips. Zo creëer je echt online meerwaarde en daar gaat het natuurlijk om.

Maar dit soort gemakkelijke kritiek, in de goedkoopste sarcastische verpakking dan nog, mag ons niet uit het oog doen verliezen dat er soms ook écht inventief [maak hiervan ‘innovatief’; sluit beter aan bij de tijdsgeest – AP] wordt gedacht bij DS Online. Neem nu die alleraardigste quiz, over uitspraken van de Amerikaanse presidentskandidaten Mitt Romney en Barack Obama: dat is toch leuk bedacht! Dat is origineel!

Het is zelfs zó leuk en origineel bedacht, dat het magazine Foreign Policy het idee gewoon heeft overgenomen en met terugwerkende kracht heeft gepubliceerd op 24 oktober! Van een ongeziene brutaliteit, want DS Online begon pas op 28 oktober met dat quizje. Straffe toebak.

Gelukkig heeft Foreign Policy de vragen flink wat moeilijker gemaakt. Zo is het tenminste geen volledige kopie, en zo is er tenminste ook iets aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s