Kwaliteitsgarantie gegarandeerd

Relletje, klein relletje maar hoor, over de Waalse cartoonist Pierre Kroll, want De Standaard heeft diens column over Bart De Wever geweigerd. Gelukkig bood toen De Morgen de column onderdak aan, zodat wij hem nu toch met volle teugen kunnen lezen. Dit tamelijk onbelangwekkend gebeuren ging gepaard met precies het diepgaande en intelligente debat dat je erbij kan verwachten.

Volgens Kroll was het weigeren van zijn column je reinste censuur. Kroll vond dat hij werd geweigerd omdat je in De Standaard geen kritiek mag hebben op Bart De Wever. Volgens De Standaard was het gewoon een slechte column en werd hij daarom geweigerd.

De redenering van De Standaard klinkt logisch, vinden wij. Want de column van Kroll is inderdaad slecht en slechte columns worden systematisch geweigerd bij De Standaard. Waar zou het naartoe gaan als De Standaard flauwe en nietszeggende columns zou beginnen publiceren, nietwaar.

Stel je voor wat je dan allemaal te lezen zou krijgen. Theodore Dalrymple, Bart De Wever, Peter De Lobel/Veerle Beel… Je moet er gewoon niet aan denken.

LINKS:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s