Evenwicht moet er zijn

De Britse krant The Guardian publiceerde begin deze week een lijstje met de tien nummers die volgens journalist Andrew Khan de geschiedenis van de Belgische popmuziek samenvatten. Een buitenlandse krant die iets over België schrijft, dat is natuurlijk gesneden koek voor de binnenlandse kranten. Lang wachten was het niet op de cultuurredactie van De Standaard:

The Guardian focust deze week op de Belgische muziekwereld. In de eerste aflevering van ‘Sounds of Belgium’ vat de Britse krant de Belgische muziekgeschiedenis samen in tien nummers. Daar zitten opvallend veel Franstalige nummers bij, waaronder ook liedjes die bij Vlamingen weinig bekend zijn. […] Bij de cultuurredactie van deze krant werd de keuze van The Guardian op gefrons onthaald. Daarom maakten we een eigen lijstje op met de tien artiesten die hun stempel op de Belgische popgeschiedenis hebben gedrukt.

In het lijstje van Andrew Khan kan je inderdaad zeven artiesten als Franstalig bestempelen en dat respecteert de bij wet vastgelegde taalevenwichten in dit land natuurlijk niet. Goed dus, dat De Standaard daar een eigen, beter uitgebalanceerde, superieure lijst tegenover stelt. Met één Franstalige artiest.

Een Franstalige die zichzelf toch Vlaming noemde. Een kaakslag!

LINKS:

Een gedachte over “Evenwicht moet er zijn

  1. Vaya Con Dios, nederlandstalig? Gewoon omdat Dani Klein deftig Nederlands sprak, is het ook weer overdreven om haar exclusief als nederlandstalige te bestempelen niet?
    Maar ach ja… wat doet het er toe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s