Een oprechte vraag

Ziehier een oprechte vraag van Radio Plasky, zonder villeine bijbedoelingen of slinkse beledigingen, ja zelfs zonder vergezochte woordspelingen. Ahum, daar komt-ie:

Waarom verschijnen de mediakritische artikelen van Apache niet op mediakritiek.be?

Wij vinden wat Apache publiceert aan mediakritiek relevanter dan de eindeloze klaagzangen van Jan-Pieter Everaerts, de dreinerige colleges van Dirk Voorhoof of nóg maar eens Tom Naegels.

Wil mediakritiek.be niet, of mogen ze daar niet van Apache?

Tot hier deze uitzending.

3 gedachtes over “Een oprechte vraag

  1. Al eens bij beide kanalen zelf gepolst? Ben benieuwd naar het antwoord. En mediakritiek.be? Is dat niet dat tweedehands copieermachientje van de opiniepaginga’s van De Standaard en De Morgen?

  2. Nader onderzoek door mijn broer heeft aangetoond dat sommige artikels van Apache destijds wel zijn overgenomen door mediakritiek.be. Misschien is er iets veranderd met het optrekken van de betaalmuur bij Apache.

    Mediakritiek is inderdaad een soort stencilmachine. Op zich is dat niet erg want dat is het opzet van de site altijd geweest, maar door een gebrek aan eigen inhoud, en dus mening en gezicht, is de site ook nooit een stem in het debat (als er van een debat al sprake zou zijn).

  3. Ter info. Apache stemt altijd in met de vraag van mediakritiek.be om artikels over te nemen. Ze verschijnen er onder de naam van de auteur. Onderaan staat wel een verwijzing naar Apache. Dat kan misschien voor wat verwarring zorgen. Het stukje over BDW staat er niet omdat het (in onze ogen) geen mediakritiek is maar gewoon nieuws. Nieuws zetten we in principe achter een betaalmuur. De analyse ‘de logica achter de uithaal van BDW’ is dan weer wel mediakritiek en mag wat ons betreft gerust op mediakritiek. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s