De onderbroek van de hoofdredacteur

Ze zijn er op De Morgen een gewoonte van aan het maken om de vuile was van (ex-)hoofdredacteurs buiten te hangen. En jammer genoeg mag u dit letterlijk interpreteren. Want na de doortocht van ‘Wax-man’ Yves Desmet in zijn smoezeligste onderhemdje enkele jaren geleden (wij kunnen nog steeds geen cognac zien of ruiken zonder kokhalzend uit het raam te moeten gaan hangen), is er nu een column van Ilse Degryse.

Degryse, louter toevallig de eega van hoofdredacteur Wouter Verschelden, laat tweewekelijks in een column haar licht schijnen op ‘de man’, aan de hand van een iconische foto – inderdaad, het is dat soort column. Vorige week was het een foto van Bjorn Borg, door GQ gemeenzaam omschreven als platoons ideaal. En wie Bjorn Borg zegt, komt natuurlijk al gauw bij ’s mans ondergoed uit. Degryse komt niet enkel uit bij dat van Borg, maar ook bij dat van de eigen man. Had Desmet het nog over Pat Donnez in zijden jaretellen, dan geeft Degryse graag inkijk in eigen wasmand:

Wat leert de moderne man hieruit? Dat zelfs een platoons ideaal zijn lingerie verzorgt. Afgedragen en verkleurd ondergoed met links een gat en rechts een rafelig draadje uit de elastiek (dat bovendien steevast naast de wasmand belandt): dat willen wij niet meer zien. Er is een rolmodel. Nu is het aan u. Verhef uzelf.

Wij snappen dat die twee drukbezet zijn. Degryse is zo goed geweest geen geestrijke drank te verwerken in haar vulgariteiten, maar via de krant communiceren is er misschien toch wat over. Volgende keer gewoon een post-it op de koelkast graag!

De ongemakkelijke blik verraadt evenwel dat Wouter het merendeel van de tijd onderbroekloos door het leven stapt.

Een gedachte over “De onderbroek van de hoofdredacteur

  1. Ook Yves Desmet zette ooit de eigen wasmand te kijk. Hij had het weliswaar niet over mannenondergoed, maar over de sensuele lingerie die hij voor madam Desmet kocht in de betere boetieks (niet in van die winkels waar je ook arbeiders, of godbetert, gesyndiceerden zou kunnen tegenkomen). En omdat Ondergoed toch nog Boven het niveau van zijn eigen gazet was, konden we hierover in DS magazine lezen (waarschijnlijk vonden beiden dit een strategische zet). Zijn lievelingsmerk is Lise Charmel. Welk het hare is kwamen we niet te weten, maar misschien wil die geniepige Auguste het ons wel verklappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s