Penatencrème

Tine Embrechts liet weten dat ze spijt heeft van haar rol in het promotiefilmpje voor het spuuglelijke wangedrocht waar je ‘gemakkelijk [de] auto [kan] parkeren en met vriendinnen op een gezellig terrasje iets [kan]drinken terwijl de kinderen in de speeltuin zitten”. Ja beste lezer, ook wij moesten even naar het toilet.

Embrechts had naar verluidt bij haar toezegging niet door wat de werkelijke schaal van het project was. Bovendien was het filmpje bewerkt: “In de oorspronkelijke versie sluit het trouwens af met een vraag die rechtstreeks aan Kris Peeters was gericht. Maar op de site van Uplace is dat eraf geknipt.” Uiteraard, dat had het verschil gemaakt. Kris Peeters maakt altijd het verschil.

Embrechts besluit met volgende intelligente opmerking: “Mijn agent en ik bekijken welke juridische stappen we eventueel kunnen ondernemen. Maar tegen zo’n machtige organisatie, die overal connecties heeft, zal dat niet gemakkelijk zijn”.  Uiteraard is Embrechts in haar recht en heeft dit alles te maken met het feit dat haar voormalig opdrachtgever een machtige organisatie is: siddert ende beeft, kindekens, want daar is Joehoehoe-place.

Embrechts werd gecontacteerd door een castingbureau, wordt daarvoor vet betaald (“het voorstel was op dat moment financieel wel welkom” heet dat dan), en behoudt zich vervolgens het recht om op elk moment het betaalde werk terug te vorderen. Wacht, neen, zo werkt een contract in een beschaafd land niet. Even gelduld, ik kom er straks wel op.

Kort advies: bij dergelijk gedurfde onderneming, moet men niet al te veel argumenten uit de kast halen. Enkel op de blaren zitten en voldoende Penatencrème smeren, helpt.  Dit doet ons denken aan Saskia De Coster, toen ze na het plegen van schriftvervalsing hoogst verwonderd was dat ze een rechtszaak aan haar broekpak had. Lang geleden dat we nog zo gelachen hebben. Dat moet geleden zijn van toen An Olaerts… Wacht, neen, An Olaerts is zoiets nog niet overkomen. Nog even geduld oefenen dus.

Radio Plasky eist een strengere wapenwet. Nu!

Post Emissum:  Volgende week (of de week daarna. Mogelijk) exclusief op Radio Plasky: de afgeknipte vraag aan Kris Peeters!

Een gedachte over “Penatencrème

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s