Een vreemd weerhoren

Het gebeurt niet vaak dat wij naar andere radiozenders luisteren, want als onze hoofdredacteur ons zou betrappen zou er wat zwaaien. Maar daarnet gebeurde het tamelijk per ongeluk toch, toen wij het gebruikte tafellinnen op kleur en wasregime sorteerden. Radio 1 bracht ons Lieven Vandenhaute, en die bracht ons Nieuwe feiten. Actualiteit in de marge, in de marge van de actualiteit, zoiets moet het concept van het programma zijn.

Het was van in zijn tijd bij Studio Brussel geleden dat wij Vandenhaute nog gehoord hadden. Vandenhaute was toen een verschrikkelijke verschrikking. Van zijn hyperactieve taalgebruik gingen de haren in onze nek overeind staan. Niet omdat het niet naturel zou zijn, maar juist omdat je van een type als Vandenhaute kan verwachten dat het bij hem wél naturel is.

Vreemd genoeg klonk hij daarnet in ons redactielokaal volstrekt uitstaanbaar en soms zelfs aangenaam. Dit kan slechts twee dingen betekenen: op al die jaren is ofwel Vandenhaute ouder geworden, ofwel zijn wijzelf ouder geworden.

Een foto van hem bekijken volstaat echter om de oude aversie weer op te roepen.
Advertenties

2 gedachtes over “Een vreemd weerhoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s