Dromen zijn bedrog

Zouden wij blijven werken als wij het Groot Lot wonnen? De verleiding is groot om ‘ja’ te zeggen, omdat wij het best naar onze zin hebben bij onze werkgever en ook omdat het van een robuust arbeidsethos zou getuigen. Maar het zou grof gelogen zijn.

Waarom immers zouden wij blijven wegkwijnen op een kantoor in Brussel, wanneer wij restaurants in Rome, musea in Sint-Petersburg en eilanden in de Stille Oceaan zouden kunnen bezoeken? Nee, geen twijfel mogelijk:  natuurlijk zouden wij niet blijven werken.

Wel hebben wij lang getwijfeld over wat wij na ons ontslag dan met al dat geld zouden aanvangen. Villa’s in Hollywood en exclusieve sportwagens zeggen ons weinig. We zouden iemand laten komen om onze overhemden te strijken. Maar verder? Lang getwijfeld.

Niet meer, echter, sinds het fantastische Dreams van Seb Lester ons onder ogen kwam. Sindsdien weten wij: wonnen wij het Groot Lot, we kochten ons weer arm aan typografische extravaganties. Dreams eerst, en uiteraard de glanzende versie op het Mirri-papier.

Eén puntje van kritiek slechts: de afmetingen van de print zijn niet in overeenstemming met de grootsheid van het ontwerp.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s