Een bescheiden en mediaschuw dadertype

Wij leveren niet teveel commentaar op het proces van de parachutemoord. Wij gaan namelijk verschillende elementen uit deze zaak verwerken in de verschroeiend spannende detectiveroman die wij nu al jaren aan het schrijven zijn. Daarover teveel zeggen zou de spanning en de verkoopcijfers kunnen schaden.

Maar we kunnen al wel verklappen dat we (minstens) één personage zullen baseren op Jef Vermassen. Dat personage wordt natuurlijk geen strafpleiter, maar een potentiële dader. Dat is nog eens een rol die Jef met verve zou spelen! Koen Meulenaere heeft al eens beargumenteerd hoezeer Jef volgens zijn eigen definitie op een misdadiger lijkt:

Jef voldoet aan alle criteria [om een moordenaar te zijn] die hij de jongste week zelf zo gul in het rond heeft gestrooid. Charmant, aimabel, vriendelijk, iemand van wie je het helemaal niet verwacht. Een bescheiden man, een beetje teruggetrokken en schuw misschien, onopvallend door het leven stappend, de publieke belangstelling zorgvuldig mijdend, maar ook bij herhaling blijk gevend van een goede inborst en van het ondersteunen van verdienstelijke medeburgers.

Hoe graag Jef uit de spotlights blijft, bleek na het proces, toen hij volledig tegen zijn natuur in een beknopt interview gaf aan De Standaard:

Vermassen was bijzonder misnoegd dat er ook buiten de rechtszaal een proces werd gevoerd. Zelf bleef hij heel de duur van het proces uit de pers, op vraag van de familie en van de stafhouders. ‘Ik ben zo blij dat we niet meegedaan hebben aan dat opbod.’

Typisch Jef, zo graag uit de media blijven. Ook zijn intellectuele nederigheid bleek uit dat interview, bij zijn oordeel over de motivering van het vonnis door de jury.

‘Ik heb in alle eerlijkheid nog nooit zo’n intellectueel onderbouwde motivering gezien. Vijftien minuten lang, goed onderbouwd, coherent, geen speld tussen te krijgen. En wat me vooral verheugt, is dat ze daarbij het merendeel van onze argumentatie gewoon overnemen. Dat was gewoon ons pleidooi.’

Dit bescheiden en mediaschuwe type zal het prachtig doen in zijn rol als potentiële dader, daar zijn we zeker van. En ook op de Boekenbeurs zal het ons heel wat energie besparen wanneer wij niet zelf de fans moeten ontvangen.

Jef Vermassen, de advocaat van de familie van slachtoffer Els Van Doren, deelde vanmorgen voor het hof van assisen in Tongeren handtekeningen uit aan fans.

Het daderprofiel past Vermassen beter dan deze vest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s