Delvaux: schilder, handtassenmaker en helaas ook journalist

De N-VA. Iedereen spreekt en schrijft er nu al maanden over alsof zijn leven er van af hangt. Populisten die we zijn: we kunnen moeilijk achterblijven. Eerlijk is eerlijk, Radio Plasky heeft het nooit hoog op gehad met het Vlaams-Nationalisme. Enfin, vanuit politiek oogpunt een plezierige en geanimeerde stroming — tussen 1900 en 1950 een heuse wildwaterbaan — maar zo onbetrouwbaar, mijnheer.

Er zitten beleidsmakers in die partij die in het recente verleden riepen dat ze grote cheques zouden uitdelen aan Vlamingen die in Brussel gaan wonen. Dat vinden wij beleid met een grote B! Maar vanuit diezelfde partij kwam dan van den weeromstuit het signaal dat Brussel moet ‘gelost’ worden en dat we die vijf Vlamingen en de paardenkop niet langer gesubsidieerd moeten worden. Dat vinden wij rationeel beleid! Weliswaar met de kleine b. U begrijpt het, beste luisteraar, de N-VA is een partij die geld afpakt nog voor ze gegeven heeft. Christelijk is dat niet.

Ook mediagewijs is de N-VA veel te moeilijk voor ons. We hebben het in een schema proberen te gieten.

…Beatrice Delvaux de moeder-overste van alle franstaligen in België is. Maar dat vinden wij zo’n misselijkmakende gedachte dat we ze hier meteen willen afronden.

De N-VA is hip en helemaal ‘in’. Radio Plasky probeert dus mee te zijn (zoals ook blijkt uit onze recentelijke aanschaf van de iPad, die prima dienst doet als digitale onderzetter voor de redactie-yucca). Maar met de beste wil van de wereld: door al dat gedoe, die commoties, die vervelende open brieven, zien wij amper nog het verschil met de andere partijen.

6 gedachtes over “Delvaux: schilder, handtassenmaker en helaas ook journalist

  1. Moet ik dan ook alles uitleggen? De N-VA grijpt de macht. Die partij deelt subsidies uit, maar neemt deze meteen weer af (cf. supra). De vorming van rationele verwachtingen komt in het gedrang. De onzekerheid neemt hand over hand toe. De familie Plasky moet, als rationeel economisch agent, provisies aanleggen. Haar spaarquote stijgt. Aangezien gezinsbudget en redactiebudget dezelfde zijn, moet de implementatie van de nieuwe strategie uitgesteld worden. Ergo: voorlopig geen extra restaurantbezoeken. Dat spreekt toch voor zich?

  2. “dat we die vijf Vlamingen en de paardenkop niet langer gesubsidieerd moeten worden”???
    Ligt het aan mij, of schort er iets aan die zin? Wat doet die “we” daar?

  3. Er ontbrak een komma, Kaat. “Dat wij, die vijf Vlamingen en de paardenkop …” Die vijf dat zijn de vier gebroeders Plasky en hun neef, en die paardenkop hun rantsoen tijdens het resto-embargo.

  4. Ik heb het gevoel dat de heren Plasky hiermee tegemoetkomen aan de kritiek van sommige luisteraars op de eerdere culinaire heroriëntatie van de zender. Nooit gedacht dat jullie zo laag zouden vallen.

    Maar goed, het gebeurt tenminste in stijl én met een infographic. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

  5. Toejuichen? Bedenk wel: zo’n “infographic” zou dan even goed niet misstaan naast, onder en boven élk politiek artikel in een Belgische krant of magazine! En dat zou Peter Vandermeersch nóóit gewild hebben. Of voelde hij aan zijn water en is hij daarom naar de Ollanders gegaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s