Probleemoplossend vermogen

Het viel dit weekend helemaal weg uit de actualiteit omdat niemand, en zeker geen asielzoeker, de media naar zijn hand weet te zetten zoals Peter Adriaenssens. Maar toch was dit vrijdag eventjes nieuws:
Vodpod videos no longer available.
Het vuil van de Brusselse trottoirs is fluks tot op de Schaarbeekse troittoirs geveegd. Maar lang zal het daar ook niet blijven liggen, want Cécile Jodogne, waarnemend burgemeester te Schaarbeek, heeft al laten weten dat ook haar stoepje er proper zal blijven bijliggen.

Het is nu wachten op de volgende gemeente die deze haveloze maar vooral nutteloze mensen zal verbieden te overnachten op haar grondgebied met een minimum aan comfort. Welke gemeente het zal zijn weten wij nog niet, maar lang zal het niet meer duren. Want wij beschikken over daadkrachtige politici, die mensen die nergens welkom zijn ten volle van die status laten genieten!

Brussels minister Evelyne Huytebrouck wijst er intussen fijntjes op dat haar, zoals gewoonlijk, niets verweten kan worden. De federale regering moet nu maar eens met een oplossing komen. Zonder enige twijfel zullen de drie federale ministers die bevoegd zijn voor asielbeleid snel laten weten zij geen beslissingen mogen nemen, omdat ze potverdorie toch wel demissionair zijn zeker.

En ze zouden daar vooral niets willen ondernemen dat hun bevoegdheid te buiten gaat. Premier Leterme, terecht trots op zijn nieuw verworven status, zal de boel sussen door te zeggen dat zijn regering inderdaad niets mag beslissen. De formateurs en hun variabele prefixen zullen eerst met resultaten moeten komen, inderdaad.

De formateurs zullen erop wijzen dat er geen regering komt zonder een staatshervorming. Over een akkoord daarvoor wordt nog volop onderhandeld, dat wil zeggen, over een regeerakkoord wordt nog niet onderhandeld. First things first, jongelui! Maar hebben we geen agentschap dat zich over die arme asielzoekertjes ontfermt, Fedasil?

Jawel, en Fedasil laat weten dat het zich graag over de arme asielzoekertjes wil ontfermen, maar dat het daarvoor aan twee dingen ontbreekt: geld en beleid. Beleid? Zie eerder, en geld? Hahaha! Er zal 25 miljard bespaard moeten worden door de volgende regering! Wie nog wel geld zal krijgen, weten we nog niet, maar wie zeker niet meer geld zal krijgen weten we al wel: Fedasil. First things first!

Tegen het einde van dit scenario zijn we honderdentwaalf weken verder. Ontslagnemend premier Leterme blijft erop wijzen dat hij geen beslissingen mag en zal en kan nemen, de formateurs blijven formateren want er is nog steeds een Franstalige in Wezembeek-Oppem die weigert zijn postzegels in het Nederlands te bestellen, en de Brusselse burgemeesters blijven verwoed het vuil op hun trottoirs naar andere troittoirs keren.

Bij Fedasil heeft daartegen iedereen uit pure wanhoop zijn ontslag ingediend; de vrijgekomen kantoorruimte wordt betrokken door asielzoekers, die in arren moede hun eigen dossiers zullen proberen afhandelen. Velen keren uiteindelijk terug naar hun land van oorsprong, omdat het zelfs in Somalië onder het regime van Al-Shabaab beter toeven blijkt dan in België zonder regime.

Waardoor het probleem uiteindelijk zichzelf oplost. Voila, zeg nu nog eens dat onze politici de zaken nooit efficiënt en doortastend aanpakken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s