Un quartier animé

De buurt waar wij wonen is zeer animé, vertelde onze Marokaanse buurvrouw, die er met haar hoofddoek meer als een piraat dan als een vrome moslima uitziet. Haar strenge zeeroversblik maakte duidelijk dat animé een eufemisme was voor bruyant. Wij gaven haar gelijk, dat leek ons veiliger.

Verschillende actoren verzorgen de animation in onze buurt: ruziënde kinderen, kijvende huisvrouwen (waaronder de piratenbuurvrouw), een quad die liefst zo laat mogelijk ’s avonds rondscheurt, en de dreundende beats die uit de sterk uitgebouwde muziekinstallaties van sterk uitgebouwde wagens daveren.

Onze buurt herbergt een aanzienlijk aantal eigenaar-chauffeurs van dit type mobiele discotheken. Dagelijks wordt er in onze straat aan deze machines gesleuteld. Eén van de fraaiste exemplaren is een vuilbruine Seat waarvan de uniek vormgegeven spoiler doet vermoeden dat de Amerikaanse vinnen uit de jaren ’50 aan een steile remonte bezig zijn.

Door de band genomen verspreiden deze wagens technobeats, agressieve raps of Arabisch aandoende gezangen, al dan niet gecombineerd met mekaar. En wij misgunnen niemand zijn afwijkende muzikale voorkeuren, maar eigen aan de muziek uit deze wagens is toch dat zij altijd uitsluitend de inzittenden behaagt en nooit een passant.

Wie schetst dan ook mijn blije verbazing toen ik op een ochtend opschrok van een wagen waaruit luid White Rabbit schalde? Achter het stuur zat geen volwassen puber met de verveelde blik die zo nodig lijkt om cool te zijn, maar een jongedame die hartstochtelijk meezong met Grace Slick. Op zo’n vrouw word ik dan op slag verliefd.

Helaas was elke poging tot kortstondige flirt gedoemd om te mislukken; daarvoor stond de muziek veel te luid.

Op Grace Slick zelf verliefd worden zit er vandaag de dag niet meer in.
Advertenties

Een gedachte over “Un quartier animé

  1. En een dikke kans dat de eerste flard flirt je op een oorverdovend “Keep your head” kwam te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s