Mar Mediterrâneo

In een interessant artikeltje geeft MO* ons een idee over hoe de recentste cijfers over immigratie in Europa gelezen moeten worden. De gegevens van een aantal landen, waaronder Portugal, zijn niet in die cijfers opgenomen. Maar dat mag het belang van de gepubliceerde data niet in de weg staan, schrijft Andy Furniere:

Omdat van deze landen enkel Portugal aan de Middellandse Zee ligt, de belangrijkste immigratieroute van Afrika naar de EU, zouden de cijfers volgens EUobserver toch betekenisvol zijn.

Aan de mare nostrum liggen veel landen. Wij denken spontaan aan Algerije, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Cyprus, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Kroatië, Libanon, Libië, Malta, Marokko, Monaco, Montenegro, Slovenië, Spanje, Syrië, Tunesië en Turkije. Wie wil, kan er ook de Gazastrook en/of Noord-Cyprus bijrekenen.

Met zoveel landen kan er verwarring onstaan, wij begrijpen dat, zeker omdat de EUobserver zelf nogal mistig schrijft. Maar toch moeten wij benadrukken dat Portugal niet aan de Middellandse Zee ligt. Wij raden MO* aan om toch elke keer Google Maps te gebruiken om de artikels te illustreren. Helpt het de lezer niet, dan misschien de auteur.

De enige man die er ooit in geslaagd is Portugal (min of meer) aan de Middellandse Zee te leggen.

3 gedachtes over “Mar Mediterrâneo

  1. De algemene kennis van onze Nachwuchs-journalisten zakt zienderogen. Zie bijvoorbeeld Tom Pardoen, in de Humo van vorige week, interview met Dehaene, p. 39, onderaan rechts: “… In Frankrijk had je de nouvelle vague: Renet en Godard.”

  2. Dat doet niets af van de ernst en de tragiek van het probleem, natuurlijk. Maar laten we Portugal inderdaad toch maar netjes aan de Atlantische Oceaan laten liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s