De ene freelancer is de andere niet

Jorn De Cock is vertrokken bij De Standaard. Niemand die hem ongelijk geeft, maar waar gaat hij naartoe? Hij wordt freelancer in het Midden-Oosten, zo blijkt uit een automatisch e-mailbericht:

Ik ben niet langer bereikbaar op de buitenlanddesk van De Standaard. U kunt me, als freelance correspondent in het Midden-Oosten, bereiken via jorndecock apendingske hotmail punt com.

Spontaan dachten wij terug aan het debat in het Beurscafé op 4 mei 2010, waar de volgende uitspraken van De Cock werden genoteerd:

Freelancers hebben een gebrek aan ‘smoel’, ze kennen de lezer en de krant niet. Ze willen hun artikels aan zoveel mogelijk media verkopen en gaan daarom erg ‘grijs’ en oppervlakkig schrijven.

Het is ook moeilijk om als freelancer rond te komen, je moet naast in het Nederlands ook in het Engels, Duits en het Frans kunnen schrijven om rond te komen, en dan kan het volgens mij niet anders dan dat je inboet aan kwaliteit.

Een luisterrijke baan in Groot-Bijgaarden wordt opgegeven om slechte stukken zonder smoel te publiceren vanuit Damascus. Tenzij De Cock andere financieringsbronnen en schrijfplannen heeft, vinden wij het een moedige carrièrezet.

Wij zullen ons De Cock altijd herinneren als de enige die op de profielfotootjes van De Standaard intellectueler wist te poseren dan Guy Tegenbos.

Een gedachte over “De ene freelancer is de andere niet

  1. Bij die uitsmijter over zijn pose moest ik weer eens verifiëren of mijn familienaam soms Plasky is. Het ondersteunen van een vermeend enorme herseninhoud is inderdaad een van de lachwekkendste gewoontes in opinieland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s