BERICHT: Medische staat van de hoofdredacteur

05 mei 2010, 16u05 – Gelet op artikel 9, paragraaf 8, 3e tiret van het huishoudelijk reglement van Radio Plasky cvba heeft de zender de plicht haar luisteraars op de hoogte te houden van de medische toestand van haar hoofdredacteur. Het onbelangwekkende nieuws betreft het feit dat hoofdredacteur Auguste Plasky met een lichte depressie en dito hoofdpijn te bed ligt. De lijfarts van voornoemde Plasky stelt dat de toestand van acute en dus voorbijgaande aard is en dat de heer Plasky “over een week opnieuw pienter” wordt verwacht.

Concrete aanleiding voor de zorgelijke toestand waarin de heer Plasky zich bevindt, is dat hij zich verslagen zag op zijn sterkste eigenschap: arrogantie, incluis al haar afgeleidde vormen. Na het lezen van het volstrekt oninteressante en banale edito van de heer Rik Van Cauwelaert (Knack) over de Katholieke Kerk als machtsbastion, is de heer Plasky ingestort. Het betreft meer precies het als post scriptum vermomde envooi dat het edito afsloot en als volgt luidde:

PS. Charmezanger Stijn Meuris kondigt met veel gedruis aan dat hij niet zal gaan stemmen bij de komende federale verkiezingen. En dan?

 

Volgens waarnemers werd de heer Plasky vooral emotioneel gegrepen door de krachtige en brutale manier waarop Van Cauwelaert, die zijn mening over eender wat zonder al te veel analyse en reflectie wekelijks laat afdrukken en op grote schaal verspreiden, een ander publiek figuur verwijt een mening te propageren. De lijfarts gaf hierbij de nodige medische duiding en stelde dat het post scriptum “de verkeerde lijfsappen los heeft gemaakt bij Auguste” waardoor zijn “subtiel mentaal evenwicht bruusk uit balans werd gegooid”.

De familie Plasky hoopt dat haar hoofdredacteur en oudste broer deze klap snel te boven komt, maar wil het tevens niet nalaten deheer Van Cauwelaert te danken voor de rustige periode die het huisgezin tegemoet gaat.

— Einde  medische staat van de hoofdredacteur —

6 gedachtes over “BERICHT: Medische staat van de hoofdredacteur

 1. Geachte gebroeders,

  Gaarne wil ik de heer Auguste Plasky de beste wensen voor een spoedig herstel overmaken. Het zal dringend nodig zijn dat hij de eindredactie van de radio terug op zich neemt, want in zijn afwezigheid gaan de Plasky’s over tot ernstige spellingsfouten: een dt-fout nota bene! ‘Afgeleide vormen’ heeft maar één d, want het is een voltooid deelwoord als bijvoeglijk naamwoord. Die regels zijn anders dan bij pv’s. Simpel te onthouden: ga kijken bij de infinitief en haal daar gewoon de laatste n weg, dan hebt u het juist aantal d’s of t’s in wat anders een redelijk technische materie met open en gesloten lettergrepen wordt.
  Heren, ik verwacht beter van u. Als de jongens van de 6e Tuinbouw dit juist konden schrijven na de lessen van juffrouw Mathilde, kan u dat ook. Indien zoiets zich nog eens voordoet, zal ik genoodzaakt zien uw ingekaderde foto’s van mijn muur te halen.

  Hoogachtend,
  Juffrouw Mathilde

 2. Wat dan weer wel hoorbaar is, is het verschil tussen het Middelnederlandse ‘zyn’ en het Nieuwnederlandse ‘zijn’. De eenkoppige hoofdredactie heeft reeds enige tijd geleden unaniem beslist dat op Radio Plasky uitsluitend het Nieuwnederlands gebezigd mag worden. Gelieve u daar vanaf heden naar te schikken, Mejuffrouw Mathilde.

 3. Drie weken is luiheid, is hangmatpolitiek, is nog erger dan Van Cauwelaert. Blijkbaar heeft u een goede dokter.

 4. leven de broers nog wel??????????????????????????????????????????????????????????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s