Meesters in de welsprekendheid

U weet het: grote socio-economische analyses zijn aan ons niet besteed. In de Latijn-Griekse kregen wij geen economie, eigenlijk zelfs amper wiskunde. Als wij Cicero konden opdreunen en Sophocles konden opvoeren, was het allang goed. Met hervormingen van het pensioenstelsel zaten ze in de klassieke oudheid niet zo.

Maar onwetendheid leidt tot nieuwsgierigheid en dus lezen wij met veel interesse het interessante robbertje dat Walter Pauli en Alexander De Croo uitvechten in De Morgen. Over de inhoud kunnen wij ons niet uitspreken, maar de kracht van argumenten afwegen kan u gerust aan ons, geschoolden in de rhetorica, overlaten.

De Croo schrijft:

Om elk misverstand meteen de wereld uit te helpen, hierbij zeer duidelijk mijn voorstel: schaf de wachtuitkering af. Maar zorg er wel voor dat jongeren die afstuderen en geen job vinden, meteen begeleid worden om aan de slag te gaan. […] En ja, wat mij betreft mogen ze tijdens die actieve begeleidingsperiode een beperkte uitkering krijgen.

Wij vatten samen: De Croo wil de wachtuitkering afschaffen, maar vindt dat mensen wel een wachtuitkering mogen krijgen. Hij beweert met die stelling bovendien zeer duidelijk elk misverstand de wereld uit te helpen.

Met welk plan onze welvaart precies gered moet worden, weten wij ook niet. Maar we vermoeden dat we er wel bij zouden zouden varen als dat plan coherent was. Of toch minstens coherent klonk.

Van zodra hij zelf snapt wat hij bedoelt, gaat deze man aan de slag om onze welvaart te redden.

3 gedachtes over “Meesters in de welsprekendheid

  1. Ach, diene mens wil geen beleid voeren, maar gewoon verkiezingen winnen. Of minstens stemmen terugwinnen van het bataljon profiteurs dat van VLD naar LDD verkast was, na het populistisch en opportunistisch gekrijs van de mogelijk oud-liberale maar volstrekt asociale hopman. Als die stemmen terugkomen, helaas, zou de VLD door zowel SP.a als CD&V als melaats moeten ervaren worden. Of hij liegt gewoon een potje om daarna naar de pijpen van de anderen te dansen. Zielig schouwspel, en niet alleen van DeCroo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s