Programmavoorstel (pilootaflevering)

Format: interviewprogramma met diverse gasten, waarbij intelligente humor een huwelijk aangaat met toegankelijke inhoud. Kortom: een frisse kijk op de actualiteit.

Gasten: twee journalisten die de voorbije weken dagelijks bij hun eigen medium (alsook bij alle andere Vlaamse media) uitgebreid in beeld kwamen, zodat een zeker kijkersaantal gegarandeerd is. Ook primordiaal dat zij op z’n minst een hoofdrol hebben gespeeld in vorige programma van ons productiehuis, zodat overgang van ene naar andere programma het publiek niet te zeer schokt.

Extra gast 1: journalist die (afwisseling) niet in vorig programma zat. Culinair journalist met kwinkslag. Eten doet het altijd goed.

Extra gast 2: topsporter die niettemin bereikbaar is voor Vlaming. Bij voorkeur veldrijder. Bij voorkeur succesrijke buitenlandse veldrijder (spreken allen Vlaams). Goed voor diversiteitstargets!

Eventueel ook vriendin uitnodigen voor genderevenwicht. Voordeel: mogelijkheid tot seksuele toespelingen en grappen over schoonouders.

Rubriek 1: vlotte rubriek over boeken. Niet zo ontoegankelijk of mystiek als ‘Iets met boeken’ – dit programma is niet enkel voor doctorandi in de wijsbegeerte! Er mag een elitair boek (genre James Ellroy) in het decor staan, maar besproken boeken moeten grote publiek aanspreken. Nog te zoeken: rubriekpresentator die goed spreekt, grappig is en geen grote literatuurfanaat (acteur?).

Rubriek 2: Bekende Vlaming veilt iets voor goede doel. Liefst journaliste die voorbije weken dagelijks bij alle media uitgebreid in beeld kwam. Op z’n minst ook een hoofdrol gespeeld in vorige programma van ons productiehuis.

Samengevat: vier journalisten, liefst drietal van openbare omroep. Eén topsporter met vriendin. Eén analfabete rubriekpresentator.

Productieprijs: exclusiviteitscontract o.t.k.

5 gedachtes over “Programmavoorstel (pilootaflevering)

  1. Voeg drie politici toe aan de mix, en je hebt tevens een accurate omschrijving van De Zevende Dag.

  2. De Laatste Show is gewoon een reclameprogramma. U brengt een nieuwe CD uit? U heeft een nieuw boek geschreven? U gaat op tournee? U brengt een nieuwe film uit? Dan moet u zeker een promopraatje komen maken in ons programma!

  3. Denk vooral niet dat het in andere landen beter is (Nederland, Duitsland…). Wij noemen zulke programma’s graag ‘incest-tv’.

  4. Wel Wim, wij gaan nog een mooie vitterige toekomst tegemoet, want ik zou “inteelt-tv” gebruiken als metafoor: “incest” heeft een perverse en illegale betekenis, terwijl “inteelt” op een neutralere manier de kruisbestuiving in kleine kring weergeeft, met degeneratie tot gevolg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s