Openen met een kranige dweil

Wij moeten u vragen om een fragment uit Terzake over de gebrekkige hulpverlening in Haïti  te bekijken. Prettig is dat niet, met Robin Ramaekers en Katleen Cools in de hoofdrollen, maar al na een half minuutje mag u weer stoppen.

Vodpod videos no longer available.

De doortocht van Ramaekers in Haïti was geen onverdeeld succesnummer. Veel anders dan ngo’s en militairen achterna lopen en voor de camera herhalen wat zij hem influisterden, kon Ramaekers niet. En omdat Ramaekers zelf  weinig nieuws te melden had, moesten de vragen uit de studio aangepast worden. Cools vroeg dus wat je elke correspondent in elke situatie kan vragen. Interessanter werd het er niet op, maar in dit geval was het resultaat wel opmerkelijk:

Cools: “Het geeft hem het gevoel beetje: dweilen met de kraan open?”
Ramaekers: “Ja inderdaad, dweilen met de kraan open. Het vreemde is dat de kraan blijkbaar volop open staat, maar dat het water letterlijk niet geraakt waar het moet zijn.”

Het vreemde is dat Ramaekers geen flauw benul schijnt te hebben van wat ‘dweilen met de kraan open’ eigenlijk betekent. Hij laat zich daardoor echter niet uit het lood slaan en improviseert geheel spontaan een alternatieve betekenis van het klassieke gezegde.

Niet meer dan logisch dus, dat Robin Ramaekers van ons de Medaille ter Memorie van Miserabele Metaforen krijgt. Je Medaille is gesigneerd door luisteraar Eva en wacht op je onder zeven ton puin in Cité Soleil, Robin. Geef hem maar een mooi plaatsje op de redactie van Terzake.

Naar een geschikte prijs voor Katleen Cools’ negeren van alle wetten van de Nederlandse zinsbouw wordt nog gezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s