Dure eden

Maar ik beloof plechtig dat wanneer dat [de ondergang van het Avondland] ooit een echte bedreiging wordt, deze krant op de barricaden zal staan om de verworvenheden van de verlichting en de democratie te verdedigen tegen een oprukkend godsdienstfanatisme.

Zo zweert Yves Desmet zonder verpinken in de weekendeditie van De Morgen. Maar wat zijn die eden van Desmet eigenlijk waard?

Tien jaar geleden had hij nog gezworen op de barricaden te springen voor de verworvenheden van de persvrijheid en de onafhankelijkheid van zijn redactie om ze te verdedigen tegen een oprukkend bedrijfsfanatisme. Maar heeft u hem gehoord toen het kruim van zijn redactie bij het grof huisvuil werd geplaatst?

4 gedachtes over “Dure eden

  1. Iemand die zoiets schrijft, is een heel klein beetje vol van zichzelf; sjonge sjonge sjonge

  2. Vanuit zijn loft, slurpend aan de oesters en champagne, zal hij niet eens wéten wanneer het zover is. En alsof De Morgen, een advertentieblad met wat Belga-nieuwsgaring, in die strijd überhaupt een rol zou kunnen spelen! De hybris!

  3. De kritiek op het boek van Yves Desmet is misplaatst. Het boek over Maria Landis is één van de meest relevante politieke boeken van de voorbije jaren.

    De uitgever van Desmet schrijft terecht:
    “Voor het eerst krijgen we een culinaire inkijk achter de schermen van de Wetstraat: wat at Guy Verhofstadt, wanneer en met wie? Maar vooral: welke foodie schuilt achter de persoon van Guy Verhofstadt?”

    Typisch Belgisch om niet te zien dat Desmet hier een revolutionair nieuwe manier van politieke journalistiek heeft uitgevonden. Arm Vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s