Wees gerust: het ligt niet aan mij

Binnenkort, wanneer de media zijn gereanimeerd en Radio Plasky een volwaardige radiozender is, kunnen wij onze geringe energie voor een ander goed doel aanwenden.

Als het aan mij ligt, wordt dat de bellettrie. Een televisieprogramma over literatuur, gepresenteerd door één of meerdere Plasky’s, daar zitten minstens twaalf lezers en een snurkende recensent op te wachten.

Hadden schrijvers maar de ballen om, net als pakweg W.F. Hermans in vroeger tijden, beroerde presentatoren de mond te snoeren.
Hadden schrijvers maar de ballen om, net als pakweg W.F. Hermans in vroeger tijden, beroerde presentatoren de mond te snoeren.

En geen gezeur over de autobiografische grondslag van romans en gedichten, geen interviewers die niet zowat alle boeken van de aanwezige auteur hebben gelezen, geen vragen die beginnen met “ik kan het zelf niet goed benoemen, maar ik heb het gevoel dat…”, geen halfbakken vragenlijstje dat prevaleert op het luisteren naar het antwoord, geen programma dat blijft steken in de goede bedoelingen, geen schreeuwerige decors, geen format dat te veel interactie tussen twee auteurs fnuikt…Kortom, geen Iets met boeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s