Rechtzetting en excuses

Luc Coene is geen wereldvreemde hypocriet. Althans, wij ontberen de bewijzen voor deze stelling, die wij nochtans in een vorige uitzending lanceerden. Wij hebben onze bronnen niet goed genoeg gecontroleerd en dus zonden wij een fout bericht uit. Wij bieden Luc Coene en al onze gedesinformeerde luisteraars onze welgemeende excuses aan. Het zal niet meer gebeuren.

Hoe ís het gebeurd? Een econoom vertelde ons het verhaal, dat hij van een jurist had gehoord. Wij gooien dat niet zomaar in de ether, wij controleren dat eerst: is Coene wel Minister van Staat? Is hij dat wel geworden toen hij kabinetschef van de premier was? Wat is het nettoloon van een federaal minister? En krijgt een Minister van Staat als pensioen wel het nettoloon van zo’n minister?

Alles vonden wij terug, behalve dus dat laatste. Het doorbladeren van het Staatsblad leverde niets op, dus belden wij onze econoom. Die verzekerde ons dat hij het zelf had opgezocht én gevonden. Hij vond het niet meteen, hij zou het nog eens opzoeken.
Wij belden ook de jurist. Die beweerde hetzelfde. Goed, dacht onze luie krent, als ik die twee bronnen al niet meer kan vertrouwen, wie dan wel? En wij zonden, schandalig genoeg, uit.

Luisteraars Thomas (beleefd) en Tim (eerder hoogdravend, maar wie zijn wij het om hem dat te verwijten?) wezen ons al snel op het feit dat een Minister van Staat helemaal geen pensioen krijgt. Onze bronnen deden er het zwijgen toe, een andere jurist verklaarde slimmig: “Voor zover ik weet, is dat inderdaad een louter protocollaire functie. Het kán natuurlijk dat er een pensioen aan vasthangt, maar als dat niet zo is, verklaart het wel waarom jij niets vond in het Staatsblad.”

Dat komt er dus van als je je bronnen niet goed genoeg controleert: niets goeds. Tot op het moment dat iemand alsnog met een document komt aandraven dat onze oorspronkelijke stelling bewijst, doen wij wat wel zo netjes is: een rechtzetting en excuses uitzenden.

Hiermee geven wij een stukje van onze identiteit prijs, want u weet nu zeker dat wij niet Yves Desmet of Peter Vandermeersch zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s