Open brief aan de directie van De Morgen

Geachte directie,

Investeer alstublieft in de eindredactie. Het is echt waar dringend nodig. Doe het, alstublieft.

Hoogachtend,

Emile Plasky

9 gedachtes over “Open brief aan de directie van De Morgen

 1. Een ongelofelijk document, Klaus, dat de oproep van Emile Plasky ondersteunt en tegelijk duidelijk maakt waarom iedereen van de De Morgen wegvlucht als van een zinkend schip.

 2. Ze hebben alvast geïnvesteerd in duidelijkheid, zo valt vandaag op pagina twee te lezen. Al ben ik te lui om uit te vlooien of dat ook met eindredactie dan wel een beperktere woordenschat te maken heeft.

 3. Is dat nu die nieuwe De Morgen? Een beetje herschikken van inhoud en een nieuwe layout voor de weerkaart? Het is werkelijk schaamtelijk dat men voor zo’n onbenulligheden reclame durft te maken.

  Iedere week zie ik die krant verder afglijden.

  Wat jammer dat mijn abonnement nog tot december duurt.

 4. Bart, kun je dat laatste eens toelichten? Wie is er zoal nog meer gevlucht in de laatste weken? En een andere vraag, mit je daarover iets kunt zeggen: wat is de algemene tendens in Vlaanderen m.b.t. De Morgen sinds het is gaan rommelen? Heeft de krant nog de status van daarvoor?
  Merci!

 5. Zijn weggelopen: Liesbeth Van Impe, Ruud Goossens, Gorik Van Holen, Filip Rogiers, Kris Jacobs, Tom Cochez, Eric Min, Tim Janssens.

  Weggestuurd: o.m. Bernard Dewulf, Hans Vandeweghe, Filip Claus, Casper en Hobbes, Bert Bultinck, Georges Timmerman, …

  Het gros van die mensen werkt nu voor De Standaard/Het Nieuwsblad. Sp.a is ook een goede afnemer.

  Er wordt met het idee gespeeld om De Morgen te noemen naar de redacteur van de dag. De maandagkrant kan zo de Jeroen Verelst-krant worden (schreef vandaag drie pagina’s vol! Of liever: bewerkte een recordaantal Belga-berichten).

  Een alternatieve naam is Metro voor mensen die willen betalen voor een gratis krant. Maar die is misschien wat te lang.

 6. Oef, na het lezen van het tenenkrommende, tandenknarsende en handenwringende artikel van Bart Steenhaut over de Beatles geef ik u allen gelijk… Het heeft niet eens de kwaliteit om in een schoolkrant te worden geplaatst, maar gelukkig is er de Morgen toch die voor zulke “geitenbreiers” een welkom forum aanbiedt!
  ( Lees en huiver mee: http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/995914/2009/09/16/Waarom-The-Beatles-overschat-zijn.dhtml )

 7. Pas op, je hebt het hier wel over de Coördinator Van De Muziekredactie Van De Morgen hoor!

 8. ZOEK DE ZEVEN FAUTEN
  Uit de grappentrommel van mijn voormalig lijfblad, een stukje over Sarkozy’s woeste metroplannen (DM13.10). We lezen letterlijk: “Voorstanders van het miljardenplan hebben het over een project dat te vergelijken is met de realisaties van keizer Napoleon III en baron Georges-Eugène Haussmann, die respectievelijk in de middeleeuwen en in de negentiende eeuw het gezicht van Parijs bepaalden”.
  Vandaag in de krant (DM 14.10), een rechtzetting. Er moest staan: “…die respectievelijk het Parijs uit de middeleeuwen en dat van de negentiende eeuw hertekenden. Onze excuses.”

  Pardon ?! Hoezo “respectievelijk” ? Haussmann vertimmerde de oude stad in opdracht van Napoleon III.
  Maar de eeuw was wel correct: de negentiende, namelijk.
  Graag dus een correctie van de correctie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s