Alcohol en de crisis

Die financiële crisis toch. Ze bestaat nu een jaar en veel hebben wij er nog niet van gemerkt. Straks krijgen we misschien wat minder loon door de deflatie, maar of dat met de financiële crisis te maken heeft, dat is nog maar de vraag.

Het zet een mens aan het denken over de financiële sector. Is die wel zo belangrijk als altijd wordt beweerd, voornamelijk door zichzelf? Wij hebben altijd vermoed van niet, en wij zijn blij dat een economisch expert als Pascal Dendooven ons daarin bijvalt. Wat is er wel belangrijk, als geld het niet is? Alcohol!

Om dat goed in de verf te zetten, wijdde Dendooven bij de eerste verjaardag van de financiële crisis een groot artikel aan het failliet van een belangrijke onderneming die niets met financiën te maken heeft: Lehman Brouwers.

Pascal deed zelf bijna een infarct toen hij dit las.
Pascal Dendooven deed zelf bijna een infarct toen hij dit las.

Lehman Brouwers was tot voor kort één van de grootste brouwerijen van Amerika. De bestuurders namen het uit drankzucht echter niet zo nauw met de hygiëne in de brouwerij en werkten met toxische producten. Het bedrijf ging uiteindelijk ten onder aan alcoholvergiftiging.

De Vlaamse pvc-fabrikant Deceunink ging voor de herinrichting van het bedrijfsrestaurant gelukkig in zee met een andere bierproducent Close Brouwers. Het resultaat mag er volgens Pascal Dendooven zijn.

brouw01brouw02brouw03brouw04

3 gedachtes over “Alcohol en de crisis

  1. “Lehman Brouwers was tot voor kort één van de grootste brouwerijen van Amerika. De bestuurders namen het uit drankzucht echter niet zo nauw met de hygiëne in de brouwerij en met werkten met toxische producten.”
    Que, mijnheer Emile?

  2. Als u over elke typfout gaat blijven struikelen, zal u uw enkel nog eens lelijk bezeren, Jan Stevens. Weet u zeker dat u zichzelf niet te ernstig neemt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s