Prijs voor Tegenbos

Een pas binnengelopen persbericht van het partijpolitiek onafhankelijke comité ter bevordering van correcte informatieverspreiding ten bate van de Vlaamse zaak, Vecht voor Vlaanderens Vrije Volk! (VVVV):

Vecht voor Vlaanderens Vrije Volk! reikt vandaag de Prestigieuze Prijs voor Prijzenswaardige Persoonlijkheden uit aan de heer Guy Tegenbos, onder zijn vele hoedanigheden vooral bekend als journalist bij de volksgazet De Standaard. VVVV prijst de manier waarop en de standvastigheid waarmee de heer Tegenbos, reeds vele jaren, tegen de grote stroom van de politiek correcte massamedia in, maar met buitengewoon veel affiniteit met het Vlaamse volk, de Vlaamse zaak een warm hart toedraagt en onze gerechtigde strijd voortzet in elk artikel, standpunt en opiniestuk.

Vooral zijn bekommernis om het correct weergeven van objectieve informatie in krantenartikelen heeft bijgedragen tot onze beslissing de heer Tegenbos met de PPPP te bedenken. Weinigen durven het aan de belgicistische leiders van de Vlaamse media tegen de haren in te strijken. Van de zovele voorbeelden die het voortdurend strijden van de heer Tegenbos illustreren, halen wij — om redenen van bondigheid — slechts een fragment aan uit zijn artikel d.d. 12 augustus 2009, ergo vandaag:

Die logische hervorming werd in België afgewezen door de Franstalige partijen en de vakbonden. Zij waren zekerder dat de geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel zouden blijven vloeien als die takken ingebed bleven in de sociale zekerheid. Dus moest er maar geld van de schatkist overgeheveld worden naar de sociale zekerheid. Via een ‘alternatieve financiering’.

Hadden maar meer journalisten de kritische geest en onversaagde tenaciteit van deze heer. Guy Tegenbos is een waardige winnaar vaan VVVV’s PPPP.

Met de meeste hoogachting,
En oprechte Vlaamse groet,
Vecht voor Vlaanderens Vrije Volk!

Advertenties

4 gedachtes over “Prijs voor Tegenbos

 1. Dzjeezus, ben je tegenwoordig ook al flamingant als je een doodgewoon feit vaststelt? Maak u geen zorgen, Tegenbos is voor de rest een brave ACW’er was, die als puntje bij paaltje komt, wel voor België-Belgique-Belgien zal kiezen.

 2. Beste Steven,

  Dat de hervorming is afgewezen is een feit.
  Dat de hervorming logisch is, is een mening.
  Dat ze afgewezen is om geldstromen in stand te houden is een veronderstelling.

  Graag gedaan,
  Wim

 3. Beste Wim,

  Bovenstaand citaat komt uit een opiniestuk.
  Een opiniestuk geeft de mening van een schrijver weer.
  Deze mening is per definitie subjectief.

  Graag gedaan,
  Tim

 4. Beste Tim,

  Afgaande op de inhoud moet je inderdaad tot die conclusie komen. Jammer dat de tekst op pagina 9 stond, met als hoofding ‘Politiek’ (en dus niet ‘Opinie’) en dat er geen enkele typografische, lay-outtechnische of louter logische reden was om aan te nemen dat Tegenbos’ artikel als opiniestuk bedoeld was.

  Ofwel is het dus een opiniestuk dat als een Trojaans paard tussen nieuws en analyse terechkwam; ofwel een informatief artikel dat gaandeweg ontspoorde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s