Dienstmededeling aangaande Wikipedia

Tot nu was het gebruik van de Winkler Prins, de Encyclopaedia Britannica en de Larousse Illustré vooral aan te raden omdat zulks getuigde van een zekere klasse, stijl en stand. Sinds kort is het echter geen kwestie van savoir-vivre meer om Wikipedia links te laten liggen, maar een handelingswijze die wetenschappelijk te beargumenteren is.

Wie immers, zou een encyclopedie enige betrouwbaarheid toedichten, wanneer die encyclopedie Radio Plasky als bron vernoemt?

Minder betrouwbaar dan de huisarts van Michael Jackson

Deze dienstmededeling is enerzijds gericht aan de naïeve luisteraar die soms zijn heil en kennis bij Wikipedia zoekt: zeg alsnog ‘ja’ tegen de colporteur die u een encyclopedie in zevenentwintig delen wil aansmeren.

Anderzijds spreekt zij tot de tot incompetentie neigende sukkels die het bewuste item op Wikipedia voortdurend herschrijven: doe eens een bronnenonderzoek.

Advertenties

3 gedachtes over “Dienstmededeling aangaande Wikipedia

  1. Geheel akkoord.
    Wikipedia vermeldt het woord “handelingswijze” 210 keer. Dat is wel sterk voor een woord dat niet eens in de Van Dale voorkomt.

  2. Volgens mijn pc vermeldt Wikipedia dat woord maar vier keer. Verder hebben wij er geen idee van wat u bedoelt, maar tenzij u Scrabble speelt raden wij u aan om een ruimer vocabularium te hanteren dan de Van Dale.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s