Bah, die vervelende terroristen ook

Man, man, het wereldnieuws, wie houdt het nog bij? Akkoord, het gaat bijna altijd over terrorisme, maar wel in veel verschillende landen tegelijk. En er zijn gewoon teveel terroristische groeperingen in al die landen, met teveel namen ook. Het is één grote warboel. Waarom organiseren die islamitische maniakken zich niet een beetje beter, en vooral wat mediavriendelijker?

Nu kan die arme Sue Somers er ook niets aan doen dat ze vandaag in De Morgen tot vijf keer toe de Somalische moslimrebellen (Al-Shabaab) en het communicatiedepartement van Al-Quaeda (Al-Sahab) door mekaar klutst. Hoe zou je zelf zijn, als journalist? Je moet welhaast over een doctoraat in de Arabistiek beschikken, of over zeven illegale Somaliërs in je kelder, omdat het verschil te snappen. Nee, het gaat te ver, al die groepen met al hun namen. En waarom zijn die trouwens nooit in het Nederlands, maar altijd in dat geschrift met die gekke krulletjes?

Sue Somers is slachtoffer van de belachelijke manier waarop die rare moslims hun internationaal terrorisme bedrijven. Eén grote puinhoop is het, je moet zelf al bijna krankzinnig zijn om dat nog te kunnen volgen. Zoiets kan je van onze journalisten simpelweg niet verlangen.

Des te groter is natuurlijk onze bewondering voor de journalisten die al dat radicale gespuis wel uit mekaar weten te houden, gewoon door persberichten correct over te typen. Zoals (kv) gisteren nog, in De Morgen. Straffe toebak vinden wij dat. Maar wellicht draait (kv) nog niet zo lang mee. Je kan het als journalist tenslotte niet eeuwig volhouden om correct ingelicht te zijn.

Weet u in welk land hij zich zal opblazen? Voor welke groepering? Met welke naam? Wij ook niet.
Weet u in welk land hij zich zal opblazen? Voor welke groepering? Met welke naam? Wij ook niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s