Toch geen cijferwonder?

Ivan De Vadder is geheid geen sportman, dus we kunnen hem moeilijk kwalijk nemen dat hij op televisie voortdurend naar adem snakt.

Hij is daarentegen wel germanist, of dat heeft men mij toch altijd willen doen geloven. Ook al moest hij bij een logopedist uitspraaklessen volgen om te kunnen slagen voor het journalistenexamen van de openbare omroep, hij heeft toch mooi een diploma Germaanse filologie op zak. Maar waarom wilt hij vandaag dan de regering ‘nieuw leven inroepen’? Of nog: wat is de zin van volgend dialoogje, met een aandoenlijk hakkelende De Vadder?

Freek Braeckman: “Ja, Ivan De Vadder. Volgens sommigen een drankorgel, volgens anderen een cijferwonder: wie is die Michel Daerden eigenlijk?”

Ivan De Vadder: “Ja, je hebt net een aantal adjectieven meegegeven.”

Ja, het bezigen van stijlfiguren als de anafoor is verdienstelijk, maar dat praat natuurlijk niets  goed. Of bedoelde Freek Braeckman met zijn introductie iets anders?

“Ja, Ivan De Vadder, volgens sommigen een drankorgel, volgens anderen een cijferwonder. Wie is die Michel Daerden eigenlijk?”

Subtiele jongen, die schermkampioen.

Een gedachte over “Toch geen cijferwonder?

  1. Nice one. :)
    Deze morgen, in De Ochtend, had premier Van Rompuy het over “met beide handen applaudisseren”. Fijn, zo’n lapsussen bij het ontbijt. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s