’t Is uit balans, er is geen moer van waar

Een aanfluiting van de Nederlandse syntaxis, een belediging van Raymond van het Groenewoud, een miskenning van Luc De Vos en een nieuwe illustratie van de gevolgen van een gehalveerde eindredactie, allemaal samengebald in een korte zin. Om dat te kunnen bolwerken moet je over Pauli’s pen beschikken.

Walter Pauli's Ware Pen

’t Wordt trouwens droevig wanneer de webredactie (iets) correctere teksten begint af te leveren dan de eindredactie.

Een gedachte over “’t Is uit balans, er is geen moer van waar

  1. Ouch. Anders ook niet mis qua flater: het bericht dat vanavond door zowel het radionieuws als door de website van DS de wereld werd ingestuurd dat de hoofdredacteur van Science ontslag heeft genomen na de publicatie van een door een computer gegenereerd artikel. Waarmee ten onrechte de reputatie van een toonaangevend tijdschrift te grabbel wordt gegooid, want in werkelijkheid gaat het over The Open Information Science Journal (zoals te lezen valt in het artikel uit The Guardian waarnaar expliciet wordt verwezen).
    En ja, ik weet ook wel dat de fout meer dan waarschijnlijk oorspronkelijk bij Belga ligt, maar mogen we van het radiojournaal en een krant aub iets meer verwachten dan een copy/paste van Belga?

    “Hoofdredacteur Science stapt op na publicatie nepverhaal” kopt de website van de DS. Getuigt het van een slecht karakter als we dromen van een kop als “Hoofdredacteur De Standaard stapt op na publicatie nepverhaal”?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s