Herrecyclage

Alles Kan Beter kent u nog wel: in het programma recycleerden Mark Uytterhoeven en trawanten televisiebeelden om er zelf een betere en meestal komische variant van te maken.

Terzake kent u ook: daarin trachten ernstige journalisten en Emmanuel Rottey ernstige zaken te belichten door ernstige politici en opinemakers te interviewen. Het is het soort programma dat voorheen een wekelijkse aflevering van Alles Kan Beter mogelijk maakte.

De laatste Terzake heeft me echter danig in de war gebracht.

Raf Verstraeten met vliegKathleen Cools toont er beelden van advocaat Raf Verstraeten toen die een tiental jaren geleden door Ivan De Vadder in De Zevende Dag werd geïnterviewd terwijl er een vlieg over zijn gezicht kroop. Die beelden haalt ze hoogstwaarschijnlijk uit een aflevering van Alles Kan Beter, dat ze al gerecycleerd en geparodieerd had toen ze nog vers waren.

Hoe noem je nu zo’n beelden die gemaakt zijn door de nieuwsdienst, vervolgens opgepikt door een satirisch programma en uiteindelijk opnieuw gebruikt in een uitzending van de nieuwsdienst, nota bene in een satirisch tussendoortje?

3 gedachtes over “Herrecyclage

  1. Zou die vlieg royalties krijgen voor elke keer dat deze beelden worden uitgezonden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s