Belangrijk werk

Brecht Decaestecker, die als officiële interviewer van zijn hoofdredactie het volle vertrouwen geniet van Klaus en co., werkt in de jongste media.com op slinkse wijze een tot op heden onderbelicht luik uit van de nieuwe visie op De Morgen: breng de krant terug op het niveau van tompoezen en croissants, en de lezer zal zich nooit van enige kwaliteitsdaling bewust zijn.

Het eerste kwartier van de dag is je brein niet klaar om belangrijk werk te verrichten. Beantwoordt dus niet meteen mails. Neem een douche. Ga naar de bakker. Eet een ontbijt. Lees de krant.

Het geraffineerde aan deze meesterzet is dat Decaestecker, ongetwijfeld in samenspraak met de uitgedunde eindredactie, meteen de proef op de som neemt door, zachtjes gezegd, orthografisch behoorlijk avontuurlijk uit de hoek te komen.

Mij niet bewust van het nieuwe tijdstip waarop de krant dient te worden gelezen, zag ik zesenveertig minuten na het ontwaken echter meteen wat de correcte schrijfwijze zou moeten zijn. De vroege vogels geef ik graag de oplossing mee:

Het eerste kwartier van de dag is je brein niet klaar om belangrijk werk te verrichten. Beantwoordt dus niet meteen mails. Neemt een douche. Gaat naar de bakker. Nuttigt een ontbijt. Leest de krant.

3 gedachtes over “Belangrijk werk

  1. Knap dat je dat artikel uitgelezen krijgt. Ik gaf het op na de ellendig lange en anekdotische uitleg over hoe de auteur zijn leven er op multimediagebied uitzag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s