Welkom thuis, Filip Claus

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat bewees fotograaf Filip Claus afgelopen weekend. Amper drie weken na zijn gedwongen ontslag bij De Morgen — de krant waarvoor hij praktisch zijn hele leven werkte — dokterde hijeen plannetje uit om de hoofdredactie een hak te zetten. Want, vond Filip, het is niet omdat je ontslagen bent, dat je niet meer in je favoriete krant kan verschijnen. Integendeel.

Filip had echter een groot probleem. Hij wist dat alles waar zijn naam onder zou staan nooit de krant zou halen. Weg idee lezersbrief, weg wilde cartoonplannen. Hij besefte dat hij gewoon moest doen waar hij het best in was, namelijk steengoede politieke foto’s maken. Maar hoe die in de krant te krijgen?

Gelukkig belde op dat moment zijn goede vriend Egbert Hans. Of Belga misschien beroep kon doen op zijn diensten? Filip dacht razendsnel na. Een nieuwe job én een alias? Het klonk bijna te goed om waar te zijn. Snel hapte hij toe, en dit weekend was het zover. Hij volgde de hele verkiezingsdag de Open VLD, en zwierde gezwind zijn foto’s op de ftp. Enthousiaste fotoredacteurs pikten de foto’s op en stuurden ze meteen door naar de lay-out.

En ook die werkten graag mee aan de wederopstanding. In de hoop dat Filip zich echt weer thuis zou voelen, knipten ze een groot stuk van één van zijn foto’s. Welkom thuis, Filip Claus.

14105964
Naamloos

(De rest van de reeks kan u trouwens hier bekijken. En misschien ook wel morgen in De Morgen)

2 gedachtes over “Welkom thuis, Filip Claus

  1. Alle respect voor die man! Prachtige dingen heeft hij gemaakt! PS: de link naar de zoekresultaten werkt niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s