Verkiezingen verpesten zondagsbrunch

Persbericht

Hoog-Schaarbeek, 07 juni 2009 (Radio Plasky, Reuters) — De regionale en Europese verkiezingen stellen de interne verstandhoudingen binnen het gezin Plasky op de proef. Het dwingende stemadvies van Auguste Plasky werd straal genegeerd, zo blijkt uit exit polls tijdens de zondagse redactiebrunch. “We hadden onze krachten moeten bundelen,” stelt hoofdredacteur en gezinshoofd Auguste. “Democratie laat zich niet dwingen,” reageert zijn jongere broer Emile.

Die laatste stelling kan op weinig begrip rekenen van Auguste, die een voorstander is van de ‘geleide democratie’ zoals de Russische premier Poetin ze voorstaat. In dat systeem is het toegelaten dat de pater familias zijn gezinsleden in het stemhokje bijstaat om de goede keuze te maken. In België is dat echter niet toegelaten, en Auguste reageerde verontwaardigd toen een rijkswachter hem uit het stemhokje van zijn broer verwijderde.

Auguste Plasky: “Dit had een prachtige zondag kunnen worden, met zoute hoeveboter en een staalblauwe lucht. Ik ben dan ook diep ontgoocheld dat mijn broers gestemd hebben op partijen die het niet verdienen de kiesdrempel te halen. Dat ze stemmen halen, alla, maar toch niet de stem van een Plasky! Hoe kunnen wij zo wegen op de democratie?”

Max en Emile  schepten zichtbaar genoegen in hun subversieve stemgedrag. Zij stemden niet op dezelfde partijen, maar vinden dat een mooie uiting van de democratie binnen het huisgezin. Volgens Auguste is democratie binnen het gezin nooit een objectief noch een realiteit geweest.

-Einde bericht-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s