Over De Morgen

Om enigszins aan de klachten tegemoet te komen dat wij de ontslagen bij De Morgen onderbelicht laten, willen wij u drie interessante links voorleggen naar artikels die geschreven zijn door mensen die veel beter dan wij weten wat er aan de hand is. Het is vervelend om toe te moeten geven dat anderen meer weten dan wij, maar het is nog vervelender om zelf uitzendingen te moeten bedenken. Bij deze:

1. Koen Meulenaere vraagt zich af waarom iedereen zo naar Yves Desmet opkijkt

Wij nu ook. Wat wij zo bewonderen aan Meulenaere, is dat hij niet opgeeft. Hij hamert al jarenlang op dezelfde zaken. Wij zouden ons beginnen vervelen, maar Meulenaere blijft ons entertainen met bitterzoete stukjes satire. Deze keer iets meer bitter dan zoet.

2. Freek Smets maakt een persoonlijke en vlijmscherpe afrekening

Misschien is het soms wat té persoonlijk, maar de frustratie zit blijkbaar nog steeds heel diep bij Smets. Een pijnlijk (en) goed stuk, hoewel het voor outsiders wel erg complex kan worden omdat Smets meer functies dan namen noemt.

3. John Vandaele maakt een objectievere, maar daarom niet minder scherpe analyse

Na het lezen hiervan stellen wij ons niet enkel vragen over Yves Desmet, maar over heel De Morgen. Het mooie is dat hij net als Smets op de economische redactie heeft gewerkt en het is interessant om de twee artikels naast mekaar te legen (al was het maar om enkele “kazen” van Smets te identificeren).

Intussen genieten wij van de laatste artikels van Liesbeth Van Impe in De Morgen. En wij vragen ons af waar zij aan de slag zal kunnen binnenkort. Op Radio Plasky bewaren wij een stageplaats speciaal voor jou, Liesbeth. (Weinig staat zo goed op een c.v. als een vermelding van Radio Plasky.)

Deze vrouw won het eeuwige respect van onze hoofdredacteur door met haar ontslag te bewijzen dat ze meer kloten heeft van Yves Desmet en Walter Pauli samen.
Deze vrouw won het eeuwige respect van onze hoofdredacteur door met haar ontslag te bewijzen dat ze meer kloten heeft dan Yves Desmet en Walter Pauli samen.
Advertenties

4 gedachtes over “Over De Morgen

  1. Tim F. Van der Mensbrugghe hebben wij nooit graag gelezen, al niet toen hij nog voor studentenblaadjes schreef. Hij doet dat namelijk net iets te vaak op dat ergerlijk ironische toontje dat ons altijd aan Humo doet denken, meestal in iets wat op mij overkomt als een weinig consistente stream of consciousness. Ook nu lees ik weinig analyse over wat er bij De Morgen gebeurt, alleen zijn hoogstpersoonlijke indrukken.

    Kortom: wij zijn hem niet vergeten. Wij hebben hem weggelaten.

  2. Nou die coördinator van DMmagazine krijgt er nogal van langs van Freek Smeets. Al moet ik zeggen dat mijn liefde voor De Morgen in de tijd van die hoofdredacteur is beginnen bekoelen, dus dat tekstje van Smeets is vooral ook erg verhelderend.

  3. Jammer, over smaak valt niet te redetwisten. Ik vind zijn pen zeer aangenaam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s