Betatesten op speed

Wij hebben ons net opgegeven als betatesters voor de nieuwe site van De Standaard. Wij kennen wat van media, wij kennen wat van het web, en wij zijn niet te beroerd om feedback in te sturen! Eén tip willen we de ontwikkelaars nu al geven: als u wil vermijden dat lezers denken dat het zogenaamde betatesten alleen maar dient om hip en web 2.0 te lijken, beweer dan liever niet dat u de feedback van 250 testers op 1 week zal verwerken.

Yeps, het staat er echt: 250 testers, volgende week online.
Yeps, zo staat het er echt: 250 testers, volgende week online.

Wij zijn benieuwd of we geselecteerd worden. Op Facebook heeft De Standaard ruim 1.500 fans (1.567). Laat ons even veronderstellen dat iedereen die zo gek is van zowel van de krant als van het internet dat hij gratis wil betatesten,  ook een Facebookfan is. Dan moet minstens 1 op 6 Facebookfans kandideren. Van de mensen die wij uit de fanlijst kennen, zien we dat geen 1 op 6 doen. Bijlange niet.

Op het online forum van de site zien we gemiddeld 101,6 reacties (voor zover het archief teruggaat, exclusief de leesclub). Slechts 1 onderwerp van de 7 haalt net meer dan 250 antwoorden (264). Dat zijn niet eens 250 antwoorders, want vaak reageren dezelfde mensen meer dan 1 keer op een onderwerp.

250 betatesters door gewoon online te werven? Dat haalt De Standaard nooit. Maar dat zou dan ook volstrekt zinloos zijn. Plasky Statistics rekende voor ons uit dat na vandaag dinsdag 03/03 nog 7 werkdagen resten als de nieuwe site ten laatste volgende week vrijdag 13/03 in de lucht moet. Dat zijn 13 minuten, 26 seconden en 40 honderste per betatester als er 250 zijn.

Wat precies de bedoeling van al dat betatesten moet zijn, is ons dus niet duidelijk: er zullen er niet genoeg testers gevonden worden, en als er genoeg gevonden worden, zijn het er te veel. We moeten op den duur wel gaan denken dat het enkel dient om hip en web 2.0 te lijken.

Enfin, wij zijn benieuwd of we geselecteerd worden.

Advertenties

Een gedachte over “Betatesten op speed

  1. Ik heb het -echt waar- vijf keer moeten herlezen, en daarbij passeerden Antwerpse, Engelse en Spaanse uitspraakmogelijkheden de revue, voor ik begreep hoe het woord Betatesters klinken moest. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s