Onze goede voornemens voor Woestijnvis

Het format van De Slimste Mens is erg leuk en de vragen meestal ook. Maar als wij kijken, hier op de redactie, en onze zenuwen springen bijna, dan is dat toch eerder van ergernis dan van spanning. Na een intensieve studie van het programma kunnen wij Woestijnvis een driefasenplan voorleggen dat de kwaliteit van hun quiz drastisch de hoogte in zal jagen, zodat al die lofbetuigingen eindelijk gefundeerd zullen zijn.

Fase één. Gooi Rik Torfs buiten. Zo snel, hard en ver mogelijk.

Fase twee. Zonder de dwangmatige spitsvondigheden van deze academische dwerg zal het stigma van de ‘grappige quiz’ verdwijnen. Daardoor zullen kandidaten zich ook niet meer verplicht voelen de geestigaard uit te hangen.

Fase drie. Van zodra de quizzers geen grappen meer proberen maken, moet Erik Van Looy niet meer doen alsof hij die ook echt grappig vindt. Het is in feite heel gênant als enkel de presentator lacht om een grap.

Dit alles zal de quiz op het eerste gezicht ernstiger maken. Maar wij prefereren een ernstige quiz boven een krampachtig grappige quiz. In zo’n ernstige quiz zal dan misschien weer spontane humor opbloeien – en misschien ook niet, maar hoe dan ook zal het resultaat beter zijn.

Misschien werkt dit fasenplan helemaal niet. Maar zelfs dan zal het resultaat beter zijn, omdat we van Rik Torfs af zijn.

Advertenties

5 gedachtes over “Onze goede voornemens voor Woestijnvis

  1. Ja de grappen van Torfs zijn geforceerd. Net zoals Bart De wever waarschijnlijk de opdracht had gekregen: verboden te lachen…

  2. En als er nog tijd over is, Erik, verander dan alsjeblieft de bindteksten. Op zijn minst 1 keer per seizoen! Leg niet elke aflevering op exact dezelfde wijze uit waar de rondes voor staan.

  3. Of het uitleggen van de antwoorden aan de kleuters die mochten opblijven voor de sjimsje mesj. Of het verwerken van een fallus in elke aflevering. Of Van Looy, ja die klasgenoot uit het eerste middelbaar “oho, hij zei ‘komen'”

    Wat was er nu ook weer goed aan De Slimste Mens? Ha nu weet ik het weer. Goedele was onweerstaanbaar als Indiaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s