Zalven en slaan

De voortrazende actualiteit en de gezellige kerstdagen mogen ons niet uit het oog doen verliezen dat ongeveer anderhalve week geleden opmerkelijke dingen in de weekendkranten te lezen waren. Zo opmerkelijk dat wij er graag prijzen voor overhandigen.

De Medaille ter Memorie van Miserabele Metaforen (MMMM), de rechtmatige rechtsopvolger van de Beker ter Bekroning van Bespottelijke Beedspraak († BBBB), gaat deze keer naar het duo Wouter Verschelden en Guy Tegenbos. Zij verdienen deze onderscheiding voor hun bijdehante bijdrage in de weelderige weekendkrant van De Standaard met het alleraardigste artikel CD&V weert zich als een gewond dier:

‘Het Duracell-konijn’ werd Leterme tot aan zijn ontslag smalend genoemd. Niemand durfde de stekker uittrekken.

De negatie van elektrische logica is een riskante activiteit, die niet zelden een fatale afloop kent. Deze ronduit bespottelijke paragraaf echter, is volstrekt ongevaarlijk en verdient dus alle lof. Proficiat met de MMMM, jongelui!

Minder lof verdient Steven Heene. De prijs voor zijn interview in De Morgen met actrice Marieke Dilles is een tot goede manieren dwingende stomp in de maagstreek.

Marieke Dilles is een jonge mooie vrouw, en uit de vraagstelling van Heene kunnen we opmaken dat hij een oude lelijke vent is. Dat bij lelijke oude mannen het kwijl uit de tandeloze mond loopt bij het zicht van mooie jonge vrouwen is niets nieuws. Wel nieuw is dat hun zurige kwijl ongecensureerd wordt gepubliceerd in landelijke dagbladen. Het is misschien pervers en zeker wansmakelijk:

Als een mensenleven uit vier seizoenen bestaat, is Marieke Dilles een en al lente.

Vragen over haar uiterlijk beantwoordt ze schouderophalend, met een lichte blos.

Of ze het al een beetje gewoon is om interviews te geven, vraag ik, om het ijs te breken. Ze glimlacht haar bekoorlijke meisjesglimlach.

Dilles’ antwoord op die vraag verraadt welke bijvragen een geniepig geile Heene haar stelde:

“Gisteren heb ik er toch weer twee gegeven, waaronder één voor P-Magazine. Inclusief een fotosessie, ja. (…) Voor mij geen bikinispecial of zo, nee.”

En dat staat dus in Zeno, het paradepaardje in de weekendbijlage van kwaliteitskrant De Morgen. Vinden we het gek dat we de reputatie hebben een pedofiel volk te zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s