Jobzekerheid bij De Standaard

Er zullen ontslagen vallen bij Corelio. De groep kan best met zes procent minder aan personeelskracht. Alle ontslagen vallen in het onderdeel VUM, maar – en dat is interessant – niet bij De Standaard. Tenminste, dat menen wij te mogen afleiden uit de berichtgeving in die krant de afgelopen maanden.

De Standaard, 02/12/2008, over de ontslagen bij de Corelio-groep:

Maar de besparing is nodig om ‘te anticiperen op het moeilijke economische klimaat’, aldus een mededeling. […] Voor volgend jaar wordt, als gevolg van de crisis, een terugval in de advertentie-inkomsten verwacht, vooral dan van de personeelsadvertenties. […] En ook van de lezersmarkt vallen nauwelijks meerinkomsten te verwachten.

De Standaard, 08/11/2008, over de oplage:

In het derde kwartaal van dit jaar werden er dagelijks gemiddeld 83.189 exemplaren van De Standaard verkocht. Dat waren er een goede duizend, of 1,3 procent meer, dan in dezelfde periode vorig jaar.

De Standaard, 17/09/2008, over de advertentie-inkomsten:

De Standaard bereikt, met zijn papieren krant alleen, dagelijks 355.000 lezers. Dat zijn er 43.000, of bijna 14 procent, meer dan in het voorgaande jaar. […] De lezerscijfers, die het ‘bereik’ van een krant meten, zijn belangrijk voor de tarieven op de advertentiemarkt.

De penningsmeester van De Standaard mag zich dus in de handen wrijven en met een tevreden penningmeester tevreden is er geen nood aan economisch gemotiveerde ontslagen. Een licht gestegen oplage en fors gestegen leescijfers… De Standaard is financieel kerngezond en wordt steeds gezonder! De krant lijkt weinig hinder te ondervinden van de economische malaise. De journalisten van De Standaard moeten zich dus geen zorgen maken. Of toch niet over ontslag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s